Зам. - министър Йовев връчи награда „Сграда на годината 2019“ на община Стара Загора
Секция: ИКОНОМИКА
12 Декември 2019 07:52
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Зам. - министър Йовев връчи награда „Сграда на годината 2019“ на община Стара Загора

/КРОСС/ Заместник-министърът на регионалното развитие и благоустройството Валентин Йовев връчи награда „Сграда на годината 2019" на община Стара Загора.

Общината бе отличена в категория „Проекти свързани с развитието на градовете" за цялостен принос в развитието на градската среда.

„Уверен съм, че работата на строителния бранш ще продължи да бъде успешна и през следващите години и българските компании ще реализират още много нови значими проекти в сферата на архитектурата и строителството", каза по време на събитието заместник-регионалният министър.

Той съобщи, че през следващия програмен период по Оперативна програма „Региони в растеж" се очаква да бъде осигурен приблизителен ресурс от около 3 млрд. лв. за изпълнението на проекти. „Целта ни е средствата да бъдат за проекти, които ще се фокусират върху нуждите и спецификите на всяка област, като по този начин финансирането ще може да достига и до най-малките населени места", обясни Йовев.

Той напомни, че в настоящия програмен период за подобряване на жизнената среда по програмата са осигурени 1,6 млрд. лв., с които се обновяват 39 големи и средни български градове.

„Положителен знак и доказателство, че бизнесът и по-специално строителния бранш в България се развива, е фактът, че категориите в националния конкурс „Сграда на годината" стават все повече, участниците в него също", каза още на церемонията инженер Йовев.

„Още по-радващо е, че сред отличените са и сгради - паметници на културата, с образователна и спортна насоченост, което показва, че продължаваме да държим на ценности като образование и духовност", заключи заместник-регионалният министър.