Руска телевизия пусна сериал на президента на Украйна Зеленски
Секция: Шоубизнес
12 Декември 2019 09:34
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Руска телевизия пусна сериал на президента на Украйна Зеленски

/КРОСС/ Руската телевизия ТНТ започна да показва украинския сериал "Слуга на народа", в който главната роля изигра Владимир Зеленски, съобщи Би Би Си.

Сериалът тръгна ден след срещата на президентите на Русия и Украйна в Париж. Шегата за Владимир Путин обаче изчезна от първата серия.

Зеленски играе честен и принципен учител по история Василий Голобородко, който неочаквано става президент на Украйна и започва да се бори с корупцията и олигарсите.
Телевизионният канал ТНТ в анонса на сериала сравнява успехите на Зеленски и Голобородко като президент: "В сериала той подобри икономическата ситуация в страната. Но в реалния живот? В сериала той победи корупцията. А в реалния живот? Като цяло вижте версията на Зеленски, която се случи".

Премиерата на сериала в Украйна беше през ноември 2015 г., бяха заснети три сезона. Шоуто бързо се превърна в едно от най-успешните в украинската телевизия, след което форматът на сериала беше купен от американската компания FOX Studios, а самият сериал - от Netflix.

Основният въпрос, който вълнуваше феновете на сериала в Русия, беше дали руската телевизия ще го цензурира. Съдейки по първата серия, да.

В сюжета новоизбраният президент Голобородко идва да избере скъп часовник и костюм, тъй като сега той има право по статут, а помощник му казва, че Путин носи швейцарски часовник Hublot (произнасяйки името му като "хубло"). На което героят на Зеленски се учудва : "Путин - хубло?".

Именно този момент от версията, показана от TНТ в Москва, беше изрязан. Освен това редакцията беше забележимо. В сряда предстои TNT да покаже първите три епизода на „Служители на народа".