Облачно и мъгливо време
Секция: БЪЛГАРИЯ
12 Декември 2019 09:43
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Облачно и мъгливо време

/КРОСС/ Над страната ще преобладава облачно, в равнините и мъгливо време. На места ще има слаби превалявания от дъжд, през нощта и в сутрешните часове в Предбалкана и по високите полета - и от сняг. Ще продължи да духа слаб, в източните райони до умерен, вятър от изток-североизток.

Преобладаващите минимални температури ще бъдат между 2 и 7, а максималните - между 7 и 12 градуса.

Над Черноморието ще е предимно облачно, на отделни места ще превали слаб дъжд. Ще духа до умерен вятър от изток-североизток. Максимални температури на въздуха и морската вода: 12-13 градуса. Вълнението на морето ще бъде 3 бала.

Над планините ще е облачно, по билата и мъгливо. На места ще има слаби превалявания, предимно от сняг. Ще духа умерен вятър от юг-югоизток. Максимална температура на височина 1200 метра около 4, на 2000 метра - около минус 1 градус.

В петък ще преобладава облачно време, в много райони в равнинната част от страната - отново с намалена видимост. На отделни места ще има и слаби превалявания от дъжд. Вятърът ще бъде слаб, от юг-югоизток. Температурите ще се повишат, повече в планините и планинските райони, където от югозапад ще има разкъсвания и намаления на облачността. В събота от запад на изток ще бъде с валежи от дъжд, над около 1500 м - от сняг. Югозападният вятър ще се смени със северозападен, ще бъде умерен. Минималните температури ще бъдат между 0 и 5 градуса, в източните райони до 8, максимални - предимно между 8 и 13 градуса.