За първи път в историята български филм оглави годишната класация на Google
Секция: Шоубизнес
12 Декември 2019 11:30
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
За първи път в историята български филм оглави годишната класация на Google

Според търсенията най-популярният филм у нас за изминалата година е „Доза Щастие", а след него се нареждат три суперпродукции - „Аквамен", „Жокера" и „Отмъстителите: Краят"

/КРОСС/ Голямата изненада в родния бокс офис „Доза Щастие" продължава да преследва рекорди. След като стана най-гледаната драма в историята на родното кино, филмът, разказващ историята на Весела Тотева и нейната дъщеря Валя, е на път да се превърне и в най-гледания български филм за изминалата 2019 година. Въпреки тези резултати, най-голямата изненада и признание дойде от чужбина - гигантът Google обяви, че за първи път българска продукция оглавява търсенията за региона в категория „Филми".

В топ 10, оглавен от „Доза Щастие", попадат още „Аквамен", „Жокера", „Отмъстителите: Краят", „След", „Имало едно време в Холивуд", „Гробище за домашни любимци", „Капитан Марвел", „Роди се звезда" и „Зелената книга".

„Трудно ми е да опиша какво изпитвам в този момент. Гледайки този списък с огромни кинопродукции, а ние на първо място, осъзнавам, че сме сбъднали най-голямото желание на мама - филмът да се гледа и посланието му да достигне до възможно най-много хора. Успяхме, мамо!" - сподели Валентина Каролева, която играе главната роля във филма за живота на майка си, по телефона от Лондон.

Все още може да гледате „Доза Щастие" в кината в цялата страна!


video: https://www.youtube.com/watch?v=l08wBPBIqZE