ЧЕЗ Електро и ЧЕЗ Разпределение с поредно високо отличие за лидери в сектора
Секция: ИКОНОМИКА
12 Декември 2019 13:23
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
ЧЕЗ Електро и ЧЕЗ Разпределение с поредно високо отличие за лидери в сектора

/КРОСС/ Компаниите от Групата ЧЕЗ в България - ЧЕЗ Електро България и ЧЕЗ Разпределение България, получиха за четвърти път наградите True Leaders за лидери в енергийния сектор и за прилагане на добри бизнес практики. Отличията се присъждат от ICAP България на компании, които отговарят едновременно на няколко измерими и обективни критерии: да са сред 300-те най-печеливши компании по EBITDA за 2018 г., да са увеличили броя на своя персонал спрямо предходната година, да имат висока кредитна оценка и да са лидери в своя сектор. Призовете бяха връчени на официална церемония на 11 декември 2019 г. в София.

„Отличието е чест за нас и изказваме благодарност на всички наши партньори и служители, без които този успех нямаше да бъде възможен. Този приз ни мотивира още повече да продължим да работим, за да запазим лидерските си позиции на енергийния пазар, в който конкуренцията е сериозна, особено в сферата на продажбите на електроенергия", каза Зорница Йорданова, директор „Продукти и покупка на електроенергия" в „ЧЕЗ Електро България" АД, при получаване на наградата.

„Възприемаме факта, че сме една от най-големите компании в България по-скоро като ангажимент да отговорим на високите очаквания, каквито съществуват към всеки секторен лидер. Да сме носители за четвърти път на отличието показва, че то не е плод на еднократни усилия, а на устойчива дългосрочна политика. Не спираме да работим и да инвестираме", отбеляза при получаването на приза Виктор Станчев, главен оперативен директор на „ЧЕЗ Разпределение България" АД.

ICAP Bulgaria е част от ICAP Group - най-голямата Група за бизнес информационни услуги в Югоизточна Европа и една от малкото компании, одобрени от Европейската служба по ценни книжа и борси - ESMA, като „Агенция за кредитен рейтинг" и за седма поредна година отличава водещите компании в България с наградите True Leaders.