Обявен е конкурс за 50 вакантни войнишки длъжности за гвардейци
Секция: БЪЛГАРИЯ
12 Декември 2019 15:17
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Обявен е конкурс за 50 вакантни войнишки длъжности за гвардейци

/КРОСС/ Със заповед на министъра на отбраната е обявен конкурс за вакантни войнишки длъжности в Националната гвардейска част (НГЧ) в София. Обявени са 50 вакантни длъжности за „гвардеец", както и още 10 длъжности за „младши шофьор" и др.

Кандидатите за приемане на военна служба в НГЧ трябва да подадат заявление до нейния командир и необходимите документи до 7 февруари 2020 г. чрез структурите на Централното военно окръжие по постоянния си адрес на местоживеене.

Конкурсът ще се проведе на 26 и 27 февруари 2020 г. в НГЧ (в гр. София, бул. „Асен Йорданов" № 2). Той включва измерване на антропометричните данни на кандидатите за гвардейци (към които има допълнително изискване да са с ръст 175 см. - 185 см.), изпит по физическа подготовка, тест за обща култура и събеседване.

Изпитът по физическа подготовка на кандидатите ще се проведе чрез определяне на качествата им за сила (лицеви опори и коремни преси), бързина (бягане совалка 10х10 м.) и издръжливост (крос 1000 м.). Тестът за обща култура включва 100 въпроса.

Условията, на които трябва да отговарят кандидатите, и необходимите документи, са посочени в обявата за конкурса, публикувана в интернет страницата на Министерството на отбраната тук: https://www.mod.bg/bg/doc/obiavi/2019/20191211_NGCh_Obyava_Konkurs_voynici.pdf