Кметът на Несебър с парична гаранция, но в ареста
Секция: БЪЛГАРИЯ
12 Декември 2019 15:44
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Кметът на Несебър с парична гаранция, но в ареста

/КРОСС/ Специализираният наказателен съд измени мярката за неотклонение на кмета на Несебър Николай Димитров от „задържане под стража" в „парична гаранция" от 40 000 лева, но въпреки това, към настоящия момент, той остава в ареста.

Причината - прокуратурата мигновено е внесла протест. Димитров ще бъде пуснат, само и ако на 19 декември , за която дата е насрочено новото заседание, втората съдебна инстанция потвърди решението на колегите си от спецсъда. В противен случай, свободата му ще бъде отложена за необозримо бъдеще.

Припомняме, Николай Димитров беше задържан в навечерието на изборите на 23 октомври, заедно с още трима кандидати за общински съветници, обвинен за участие в организирана престъпна група за търговия с гласове, а три дни по-късно от раз спечели от килията местния вот с близо 60 процента.

На 11 ноември пък под конвой от столичния арест бе доведен в Несебър, за да положи клетва като кмет, а веднага след това отново бе върнат зад решетките. С решение на Специализирания наказателен съд, също от вчера, е изменена и мярката за неотклонение в парична гаранция от 20 000 лева и на общинския съветник Петър Тодоров.

Той, също няма как да излезе в момента на свобода, заради прокурорския протест. На 5 декември, четвъртият задържан Георги Георгиев бе пуснат срещу подписка.