Предстоящи събития на 13 декември
Секция: Предстоящи събития
13 Декември 2019 07:34
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Предстоящи събития на 13 декември

/КРОСС/София.
От 9.00 часа ще се проведе заседание на Народното събрание.

***
София.
От 9.00 часа в зала „Сердика" на хотел „Балкан" ще бъде открит Годишен форум за устойчивост на Западните Балкани с фокус върху борбата с насилствения екстремизъм. Официално обръщение към участниците ще отправят министър Младен Маринов, Н. Пр. Херо Мустафа - посланик на САЩ в София, и д-р Денис Натали - помощник-секретар в Бюрото за операции по конфликти и стабилизиране на Държавния департамент на САЩ.

***
София.
От 9.30 часа в Специализираната болница за рехабилитация на деца с церебрална парализа „Света София" президентът Румен Радев и Великият магистър на Суверенния военен хоспиталиерен орден на Св. Йоан от Йерусалим Родос и Малта Негово Височество фра Джакомо Дала Торе дел Темпио ди Сангуинето ще открият първия по рода си у нас високотехнологичен апарат за рехабилитация на деца с церебрална парализа.

***
София.
От 11:30 часа в конферентната зала на Античен културно-комуникативен комплекс Сердика, площад „Независимост" №1, (Ларгото на София) ще се проведе юбилеен научен панаир „150 години Българска академия на науките".

***
София.
От 10.30 часа в Народното събрание ще се проведе конференция на тема „Западните Балкани: ясна пътна карта за пътя напред", организирана от Европейския икономически и социален комитет. На събитието че участва българският комисар за иновации, научни изследвания, култура, образование и младеж Мария Габриел.

***
София.
От 10.00 в Парк Хотел „Москва" министърът на образованието и науката Красимир Вълчев и заместник-министър Таня Михайлова ще участват във форум за гражданското образование и изграждането на ценностната система у младите хора, организиран от СБУ.

***
София.
От 11.30 в конферентната зала на Античния културно-комуникативен комплекс Сердика заместник-министърът на образованието и науката Карина Ангелиева ще участва в юбилейния научен панаир по повод "150 години Българска академия на науките".

***
София.
От 9.30 часа 12-и състав на Специализирания наказателен съд ще гледа делото срещу Г. Г., Д. Г., Е. С., И. Т., К. М., М. Д., М. Т., Т. С., И. Л. и К. Г., обвинени в образуване и ръководене на организирана престъпна група.

***
София.
От 9.30 часа 9-и състав на Специализирания наказателен съд ще гледа делото срещу И. С., А. В., К. Д., М. В., Т. Т., А. Ю., Б. В., М. Ю. и Ц. С., обвинени в образуване и ръководене на организирана престъпна група.

***
София.
От 10.00 часа 7-и състав на Специализирания наказателен съд ще гледа делото срещу Р. Х., Т. Х., Н. А., М. Х., А. Т., обвинени в образуване и ръководене на организирана престъпна група.

***
София.
От 10.00 часа в зала Тържествена на УниБИТ на бул. „Цариградско шосе" 119 ще се проведе вторият ден от Международната научна конференция ,,Примаковски четения - 2019 г." на тема ,,Политическо лидерство в многополюсния свят".

***
София.
От 10.00 часа в Интер Експо Център на бул. „Цариградско шосе" 147 ще се проведе 71-вият извънреден събор на БЛС.

***
София.
От 10.00 часа в зала 10 на ВМА ще се проведе работна среща за представяне на приоритетите по Националната стратегия за борба с наркотиците (2020 - 2024 г.).

***
София.
От 11.00 часа в Клуб на авиацията в Терминал 1 на летище „София" ще се състои доброволческата инициатива „Училище за авиация".

***
София.
От 11.00 часа в Мраморното фоайе на ет. 2 на НДК ще се състои презентация и разговор с Лор Пеше и Пиер Астие, основатели на литературната и филмова агенция Astier-Pécher (Франция). Ще се проведе и разговор между писателките Албена Стамболова и Леони Ходкевич с модератор Надежда Радулова.

***
София.
От 11.00 часа в Дома на Европа на ул. „Г. С. Раковски" 124 ще се състои представяне на книгата „Изграждане на либерална Европа: проектът АЛДЕ" на Сър Греъм Уотсън, член на ЕП (1994-2014) и президент на партия АЛДЕ (2011-2015). Председателят на ДПС Мустафа Карадайъ ще участва на представянето на книгата.

***
София.
От 11.00 часа в Литературен клуб „Перото" ще бъде представена книгата на Петко Хинов „Българско народознание и превод".

***
София.
От 11.00 часа 16-и състав на Специализирания наказателен съд ще гледа делото срещу С. П., А. Д., А. А., Г. С., В. С., Р. Я., Д. Г. и Г. Е., обвинени в образуване и ръководене на организирана престъпна група.

***
София.
От 11.00 часа 7-и състав на Специализирания наказателен съд ще гледа делото срещу Н. К., Д. П., С. С., П. С. и К. И., обвинени в образуване и ръководене на организирана престъпна група.

***
София.
От 13.00 часа в Литературен клуб „Перото" ще бъде представен романът на Златко Ангелов „Хотелът на спомените".

***
София.
От 13.30 часа 10-и състав на Специализирания наказателен съд ще гледа делото срещу В. Н., Т. Х. и С. С., обвинени в образуване и ръководене на организирана престъпна група.

***
София.
От 17.00 часа в Литературен клуб „Перото" ще бъде представен романът „Хана" на Алена Морнщайнова.

***
София.
От 18.30 часа в галерия „Кредо Бонум" на ул. „Славянска" 2 ще се проведе презентация на Ирис Дреслер и Ханс Д. Крист по проекта „Близки срещи. Визуални диалози".

***
София.
От 19.00 часа в зала 8 на НДК ще се проведе конференция на тема „Новото познание".

***
София.
От 20.00 часа в зала 1 на НДК ще се състои концертът „Disco Stars".

***
Бургас.
Oт 10.00 в Морската градина ще бъде открит специализиран детски кът, създаден със средства от благотворителната изложба на детски рисунки, отличени в Конкурса за детска рисунка "Земята, пчелите и хората".

***
Бургас.
От 11.00 в Областната администрация ( голяма зала, ет. 2) ще се проведе Осма отчетна среща на Областната експертна комисия по животновъдство.

***
Бургас.
От 16.00 часа в кабинета си кметът Димитър Николов ще проведе среща с президента на Израелското дружество по нефрология и хипертония и член на комитета на Съюза на Европейската медицинските специалисти (UEMS) - Бъбречна секция проф. д-р Талия Вайнщайн за създаване на условия за обмен на добри практики чрез изпращане на бургаски медици в Израел и прилагане на израелското ноу-хау в областта на хемодиализата чрез обучение на студенти в медицинския факултет на Университет „Проф. д-р Асен Златаров". От 16.30 часа участниците в срещата ще отговарят на въпроси на представители на медиите.

***
Бургас.
От 17.00 часа в Културен център „Морско казино" ще се проведе среща с Атанас Скатов, който ще разкаже как е изкачил 4 осемхилядника за една година.

***
Варна.
От 09.30 часа в Юнашкия салон ще започне конференция, посветена на живота и делото на Капитан Петко войвода.

***
Варна.
От 10.00 часа в зала "Одесос" на х-л „Черно море" ще се проведе шестото коледно благотворително събитие в подкрепа на деца и младежи от ЦНСТ Изгрев" и "Защитено жилище" - Провадия.

***
Варна.
От 18.00 часа в храм „Св. Атанасий" ще се състои беседа на тема „Къде е Бог?" с лектор Протойерей Анатоли Тодоров.

***
Варна.
От 18.00 часа в Галерия 8 ще се състои откриване на втората самостоятелна изложба на скулптора Зиятин Нуриев.

***
Видин.
От 14.00 часа Мая Манолова ще организира приемна в града. От 17.00 часа тя ще се срещне с обществеността на Видин. Манолова ще проведе приемна и във влака Видин - София, с който тръгва с екипа си в 7.25 часа сутринта от Централната гара в София.

***
Велико Търново.
От 13.00 часа в Общината ще се проведе тайно гласуване за избор на спортист на годината на Велико Търново.

***
Велико Търново.
От 15.30 часа в голямата зала на Общината ще се състои коледен концерт на клубовете на пенсионера и инвалида.

***
Велико Търново.
От 17.30 часа в Изложбени зали „Рафаел Михайлов" ще се състои коледен концерт на хор „Търновград".

***
Велико Търново.
От 19.00 часа в МДТ „Константин Кисимов" ще бъде представена постановката „Мъжете предпочитат да излъжат".

***
Видин.
Около 11.00 ч. в спортна зала "Фестивална" заместник-кметът по устройство на територията и развитие на инфраструктурата Светослав Скорчев ще награди участниците в коледния баскетболен турнир 3х3 за ученици от VIII и IX клас.

***
Видин.
От 12.00 ч. в Художествената галерия "Никола Петров" кметът на Общината д-р Цветан Ценков и общинското ръководство ще присъстват на тържеството по повод 80-ата годишнинсиоа на почетния гражданин Богомил Петров.

***
Видин.
В 13.00 ч., на Закритата лекоатлетическа писта заместник-кметът на Община Видин по хуманитарни дейности и социална политика Борислава Борисова ще награди участниците в коледния турнир по лека атлетика.

***
Враца.
От 17.30 часа в голямата зала на Младежкия дом ще се проведе Десетият юбилеен младежки фестивал „Рок до края на света".

***
Враца.
От 19.00 часа в камерната зала на Драматично-кукления театър ще се състои премиерата на спектакъла „Човекът с петте котки" от Йон Сапдару.

***
Габрово.
От 18.00 часа в Залата на жирафите на Дома на хумора и сатирата ще бъде представен романът „Варницата".

***
Горна Оряховица.
От 9.00 часа в Спортна зала „Никола Петров" ще се състои Международен турнир по борба „Никола Петров" по повод 146 г. от рождението на Никола Петров, под домакинството на СКБ „Локомотив".

***
Горна Оряховица. с. Янтра
От 10.00 часа в НЧ „Пробуда-1922" ще бъде открита изложбата „Коледна трапеза в миналото и сега".

***
Горна Оряховица.
От 11.00 часа в Общинската библиотека ще бъде представен романа за деца „Трите мишки" с автор Мирела Костадинова от Националния литературен музей - София.

***
Горна Оряховица.
От 11.30 часа в зала 102 на Община Горна Оряховица ще се състои пресконференция, на която кметът инж. Добромир Добрев ще представи ръководния екип на Общината.

***
Горна Оряховица.
От 12.00 часа в НЧ „Пробуда-1922" ще се състои Коледно веселие „Край огнището" с участието на самодейни колективи.

***
Горна Оряховица.
От 18.00 часа в Салона на НЧ „Напредък" ще се състои Коледен концерт на вокални състави, класове и формации при Читалището с художествени ръководители Аделина Колева и Стела Дойкова.

***
Добрич.
От 18.00 часа в фоайето на зала „Зорница" на Народно читалище „Йордан Йовков" ще се състои концерт на Смесен хор „Добрич" с диригент Димитър Вангелов.

***
Добрич.
От 18.30 часа в Младежки център - Добрич ще се състои коледен концерт „Светлина" на Студио за поп-рок певци „Сарандев" с ръководител Елена Карабельова.

***
Казанлък.
От 16.30 часа ще бъдат запалени светлините на Коледната елха на площад „Севтополис".


***
Пловдив.
От 09.15 часа в зала 3 на Районния съд ще се гледа делото срещу трима мъже, обвинени за измама в особено големи размери.

***
Пловдив.
От 13.35 часа в зала 11 на Районния съд ще се гледа делото срещу жена, обвинена за това, че като счетоводител е присвояване на над 408 500 лв. от две дружества.

***
Пловдив.
От 16.30 часа в 13-та аудитория на Академията за музикално, танцово и изобразително изкуство (АМТИИ) ще се проведе среща с писателя и журналист Пламен Асенов - автор на поредицата от книги „Великите европейци", и преподавателя в АМТИИ Александър Гьошев, автор на илюстрациите в книгата.

***
Поморие.

Oт 16.30 часа в детска градина „Детелина" ще се проведе коледен концерт.

***
Поморие.

От 17.30 часа на външната сцена до Народно читалище „Просвета 1888" ще се проведе фолклорен концерт.

***
Поморие/с. Каменар.
От 18.00 часа в залата на читалището в село Каменар ще се проведе празничен коледен концерт с участието на певческа група „Зорница" и състави от Народно читалище „Просвета 1888".

***
Симитли.
От 17.00 часа в изложбената зала на Народно Читалище „Св. Климент Охридски - 1922" ще бъде открита Коледна изложба - базар. В 17.30 на площад „Септември" с празничен концерт „Нашата Коледа" по Оперативна програма „Наука и образование за интелигентен растеж", малки и големи ще посрещнат Дядо Коледа и Снежанка и ще бъдат запалени символично светлините в града и на Коледната елха.

***
Смолян.
От 19.00 часа в Регионален исторически музей „С.тою Шишков" ще се състои коледен концерт на Фолклорен ансамбъл „Манол Радичев" - с. Гела под надслов „Коледо, Коледице, къде да си - дома да си!".

***
Стара Загора.
От 12.30 часа в Детския отдел на библиотека „Родина" на ул. „Българско опълчение" 69 ще се проведе творческо ателие за изработване на украса за коледното дръвче „Пътешествие в Рождество".

***
Стара Загора.
От 18.00 часа в Оперния театър ще се проведе откриване на самостоятелна изложба на Димо Генов.

***
Стара Загора.
От 19.00 часа в Оперния театър ще бъде представена операта „Африканката" от Джакомо Майербер.

***
Шумен.
От 10.00 часа в офиса на Областния информационен център ще бъдат представени данни за изпълнението на оперативните програми в областта към края на 2019г.

***
Шумен.
От 14.00 часа в зала 203 на Общината ще заседава Постоянната комисия „Здравеопазване и социална политика" към Общинския съвет.

***
Шумен.
От 15.30 часа в зала 203 на Общината ще заседава Постоянната комисия „Бюджет и финанси" към Общинския съвет.