Голямо количество нелегален алкохол е открито при спецакция
Секция: БЪЛГАРИЯ
13 Декември 2019 10:59
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Голямо количество нелегален алкохол е открито при спецакция

/КРОСС/ Служители на сектор „Противодействие на икономическата престъпност", специализирани полицейски сили при ОДМВР- Плевен, РУ Червен бряг и ТМУ-Свищов проведоха съвместна акция по противодействие на нелегалното разпространение на акцизни стоки.
Към 10.00 часа вчера е предприето претърсване на адреси в село Девинци и град Червен бряг, обитавани от 55-годишен. В имот в селото инспектиращите са открили съоръжение за производство и изваряване на етилов алкохол, бъркалки, различни по марка и вид метални и пластмасови капачки, етикети, стикери от търговските марки, дозатори и гумени уплътнители, ПВЦ туби и стъклени бутилки - различна вместимост, без поставен на тях валиден акцизен бандерол, съдържащи течност, наподобяваща на етилов алкохол с мирис на ракия, водка и уиски с общо тегло около 300 литра и различен алкохолен градус. Иззети са 254 кашона, съдържащи от по 6 до 15 стъклени бутилки - с различна вместимост. Намерен е и газов пистолет с отстранена предпазна муфа и поставен пълнител с патрон с гумена сачма, както и 9 боеприпаса.
Действията са осъществени под наблюдението на Районна прокуратура - Червен бряг. По случая е образувано досъдебно производство за извършено престъпление по чл.234 от НК, а работата по документирането му продължава.