Движение Възраждане искат оставката на Ангел Джамбазки
Секция: ПОЛИТИКА
13 Декември 2019 13:34
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Движение Възраждане искат оставката на Ангел Джамбазки

/КРОСС/ Оставката на Ангел Джамбазки поискаха от Движение Възраждане. Причината е официално излязлата в медиите информация, че е шофирал в нетрезво състояние.
На 7 декември при проверка от КАТ направена на Ангел Джамбазки става ясно, че той има 1,5 промила алкохол в кръвта. Джамбазки изисква кръвна проба, от която количеството на алкохол в кръвта му е 1,08 промила. Всеизвестен факт е, че кръвната проба винаги дава по-ниски резултати тъй като човешкият организъм абсорбира алкохола в продължение на времето. Ето защо от Възраждане изискват да бъде оповестено публично в колко часа е взета първата проба от КАТ, в колко часа е взета кръвната проба и защо не му е направен тест за наркотици.
Твърде вероятно е Ангел Джамбазки да търпи по-леко наказание, което е отнемане на шофьорска книжка, тъй като са минали часове между двете проби. Според българското законодателство, шофьор с над 1,2 промила алкохол в кръвта седнал зад волана и управляващ МПС подлежи на наказание от 1 до 3 години лишаване от свобода.
Още по-скандално е защо официалните власти пет дни мълчат за случилото се и то не е обявено в общественото пространство.
Ангел Джамбазки неведнъж, публично, е показвал страстта си към алкохола, с поведение демонстрирано под неговото влияние. Това го превръща в неподходящ представител на българския народ в Европейския парламент.
"Човек, който нарушава утвърдените в страната ни закони и с това застрашава не само собствения си живот, но и този на всички останали участници в движението по пътищата, не може да представлява България в Европейския парламент. Употребата на алкохол и след това шофиране е поведение на изключителна безотговорност и демонстрация на усещане за ненаказуемост. Ето защо ние настояваме за оставката на Ангел Джамбазки. Тя трябва да бъде подадена още днес. Ако той не я подаде то тя да му бъде поискана от властимащите, които незнайно защо пет дни не съобщават за провинението му. С това за пореден път разпъват политически чадър над приближенидо тях личности", обоснова се Костадин Костадинов, председател на Възраждане.
Движение Възраждане е основано преди пет години и включва хора, доброволци с различна професионална експертиза, обединени около каузата да защитават интересите на българския народ. Да допринасят за опазване на българската национална идентичност. След последните Местни избори, десетки представители на Възраждане бяха избрани и се включиха в Общинските съвети. Още от първите им заседания показаха отношение по значими за страната ни въпроси застъпвайки се за интересите на народа.