Синът на Мърдок си купи имение за 150 милиона долара
Секция: Шоубизнес
13 Декември 2019 17:15
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Синът на Мърдок си купи имение за 150 милиона долара

/КРОСС/ Синът на медийния магнат Рупърт Мърдок е платил приблизително 150 милиона долара за Chartwell, имот в Бел Еър, съобщи БГНЕС.

Лаклан Мърдок е съпредседател на „Нюз Корп", която е собственик на Dow Jones & Co., издател на „Уолстрийт джърнъл". Той не е отговорил на молбата за коментар.

Когато бе обявен за продажба през 2017 г. за 350 милиона долара, домът в стил шато беше най-скъпият в страната. Въпреки че тази сделка не стигна исканата от продавача цена, тя поставя рекорд за жилище в района на Лос Анджелис. Това е и втората най-скъпа жилищна продажба, регистрирана някога в страната, сочат данни на оценителя Джонатан Милър.

Сградата се намира в имот от над 40 декара. Тя е проектирана от архитекта Съмнър Сполдинг през 1930 г. като френско имение в неокласически стил.

Външността на къщата с площ от около 2300 квадратни метра е използвана като резиденция на Джед Клампет, измислен петролен магнат от сериала "The Beverly Hillbillies.

Интериорът на дома е обновен в края на 80-те години на миналия век, но агенти, които са виждали имението през последните години, казват, че все още може да се изисква многогодишно обновяване, което може да струва десетки милиони. В допълнение към основната къща, имотът разполага с дизайнерска къща за гости с пет спални, басейн, тенис корт, гараж за 40 автомобила и градини.