"Майсторът и Маргарита" на Булгаков с холивудска екранизация
Секция: КУЛТУРА
14 Декември 2019 10:47
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
"Майсторът и Маргарита" на Булгаков с холивудска екранизация

/КРОСС/ Австралийският режисьор Баз Лурман възнамерява да екранизира романа „Майсторът и Маргарита". Той вече се е свързал с притежателите на авторските права и е сключил споразумение за екранизацията на книгата, съобщава Дедлайн.

Самият режисьор призна, че се възхищава на произведението „Майсторът и Маргарита" от 20 години. Люрман каза, че дълго време не е могъл да открие притежателите на авторските права на тази книга, продуцентите Светлана Мигунова-Дали и Грейс Ло.

Филмът ще бъде създаден от студио „Baz&Co". Баз Люрман възнамерява да поеме ролята на продуцент и режисьор на лентата.

Холивудският режисьор е създател на филмите „Великият Гетсби" и „Мулен Руж". За последния филм Лурман е номиниран за престижната награда „Оскар".

Що се отнася до романа, той многократно е екранизиран. Последната филмова адаптация е поредица, състояща се от 10 епизода, от 2005 г. Неин режисьор е Владимир Бортко.

Михаил Булгаков започва работа върху романа в началото на 20-те години, която продължава до смъртта му през 1940 година. Първата версия на произведението не стига до читателите - Булгаков изгаря произведението си. Сегашният вариант на романа, известен в целия свят, събира буквално страница по страница от черновите записки неговата съпруга.