Медицинските сестри вдигнаха палатков лагер пред МС
Секция: БЪЛГАРИЯ
15 Декември 2019 17:45
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Медицинските сестри вдигнаха палатков лагер пред МС

/КРОСС/ Медицинските сестри вдигнаха палатков лагер пред Министерския съвет. Начело с Мая Илиева лидер на новоучредения Синдикат на медицинските специалисти, част от протестиращите медицински сестри ще нощуват в палатките. Те смятат лагерът да остане и утре. Приканват и гражданите да ги подкрепят.

В протеста, които започна по-рано днес, участваха медицински специалисти от много други градове, освен София - Бургас, Пазарджик, Плевен, Хасково, Момчилград и Карлово. Те дойдоха с бусове, за които са събрали пари помежду си.

Медицински сестри, акушерки, фелдшери и физиотерапевти от страната за пореден път тази година се събраха да протестират пред сградата на Министерския съвет по-рано днес, с искане за кардинални реформи в системата на здравеопазването. Те нямат политически искания, държат само договореното с министър Ананиев да се изпълни - по-добри условия за работа, по-високо заплащане, прозрачно разпределение на публичните средства, осигуряване на достъп до по-качествени здравни грижи на населението.

"Не е редно държавата да финансира частни дружества. Не е редно да се искат от пациентите какви ли не измислени такси", казаха протестиращите, които държат това да се промени. Те настояват за реформа в системата на здравеопазването у нас.