Предстоящи събития в страната на 16 декември
Секция: Предстоящи събития
16 Декември 2019 07:36
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Предстоящи събития в страната на 16 декември

/КРОСС/ *** София

От 9.30 ч. в Дома на Европа ще се проведе кръгла маса на тема „Финансирането на партиите и политическият плурализъм“.

От 10:00 часа в Аулата на УМБАЛ „Св. Иван Рилски“ ще бъде представено уникално високотехнологично изследване, предназначено за деца с тежка форма епилепсия.

От 10.00 ч. в хотел Интерконтинентал ще се проведе конференция на тема „Успелите българи в чужбина – за каузата България“.

От 10.30 ч във Федерацията на научно-техническите съюзи ще се проведе работна среща за състоянието на БДЖ.

От 11.00 часа в зала 1 на Столична община ще бъдат представени резултатите от проект „Регионално прединвестиционно проучване за водоснабдяване и канализация на територията на Столична община“по ОП „Околна среда 2014-202“. Ще участват Ирина Савина – заместник-кмет на Столична община и инж. Добромир Симидчиев - ръководител на Проекта.

От 11.00 ч. в БСК ще се проведе пресконференция на тема „2019 г. през погледа на бизнеса“.

От 17.30 часа на 16 декември 2019 г. в сектор „Изкуство“ на Столична библиотека ще бъде изнесена лекция на за „театър в театъра“.

От 18:00 ч. в галерия „София“ на Столична библиотека ще бъде открита изложбата от детски рисунки на Школата по изобразително изкуство към НЧ „Д-р Петър Берон 1926 г.“ с преподавател Диана Христова.

От 18.30 ч. в зала „Концертна“ на Централния военен клуб ще бъдат връчени четвъртите Годишни награди в туризма-2019, организирани от Министерството на туризма.Голямата награда ще бъде връчена от председателя на Народното събрание Цвета Караянчева.

От 19.00 часа в Националния студентски дом на пл. „Народно събрание“ № 10 председателят на Народното събрание Цвета Караянчева ще връчи наградата „Студент на годината“.

*** Благоевград

От 18:30 часа Драматичен театър „Никола Вапцаров” – Благоевград ще представи спектакъла „Коледна песен” по Чарлз Дикенс.

*** Бургас

От 17.00 часа на външната сцена до Народно читалище „Просвета 1888“ в Поморие ще се проведе празнична програма с участието на фолклорна група „Калгамач” към НЧ „Възраждане – Доброван-2013”, с. Бата детска танцова и фолклорна групи деца и възрастни.

От 17.30 часа на външната сцена до Народно читалище „Просвета 1888“ в Поморие ще се проведе празничен танцов и хоров концерт на представителни танцови и вокални състави от ОУ „Отец Паисий” и НЧ „Иван Спасов” с. Страцин общ. Поморие.

От 18.00 часа на външната сцена до Народно читалище „Просвета 1888“ в Поморие ще се проведе празничен концерт на танцов състав при Българо-гръцко дружество”Анхиало” Поморие.

*** Варна

От 10.30 часа в зала 320 на Икономически университет – Варна ще се проведе заключителна пресконференция по повод приключването на проект BG05M2OP001- 2.009-0036 "Инвестиции в обучението на студенти, докторанти, постдокторанти и преподаватели – гарант за по-добро бъдеще". Проектът е с бенефициент Икономически университет – Варна и се изпълнява в рамките на ОП „Наука и образование за интелигентен растеж“ 2014 – 2020 г. с финансовата подкрепа на Европейския социален фонд.

От 11.00 ч. в Щаба на Военноморските сили, на ул. „Преслав” № 16, ще бъдат връчени традиционните годишни награди на редакцията на списание “Клуб Океан” за най-добър корабен екипаж, офицер, старшина, матрос и цивилен служител от ВМС.

От 17.45 часа в читалище „Просвета 1927“ ще се състои спектакъл „Коледна бъркотия”.

*** Велико Търново

От 17.00 ч. в голямата зала на Община Велико Търново ще се проведе ежегоден коледен концерт и отбелязване на 117 години от учредяване на Туристическо дружество „Трапезица“.

От 18:00 ч., салон на Народно читалище „Искра“ ще се проведе спектакъл на Театрално студио „Усмивка“с ръководител Милен Иванов и концерт на Балетна формация „Полиденс“ с ръководители Виргиния, Сергей и Мария Казарини.

От 18.30 ч. в ДМТ „К.Кисимов” ще се състои коледен концерт на балетна школа „Класико” при НЧ”Надежда 1869”.

От 18.30 ч. в салона на ЦПЛР – ОДК ДЮФА „Българеч“ ще представи коледен концерт.

*** Видин

От 10.00 ч. коледари от ОУ „Иван Вазов“ ще посетят кмета на Община Видин д-р Цветан Ценков и ще наричат за здраве и берекет.

От 16.30 ч., в залата на Симфониета - Видин заместник-кметът Десислава Тодорова ще бъде гост на традиционния „Коледно-новогодишен калейдоскоп“ на учениците от ППМГ „Екзарх Антим I“.

От 18.00 ч., в спортна зала „Фестивална“ общинското ръководство и служители от администрацията ще присъстват на благотворителния концерт на ОУ „Любен Каравелов“, който се организира в помощ на 32-годишната Моника Димитрова, която се нуждае от трансплантация на бъбрек.

*** Горна Оряховица

От 18.30 часа в НЧ „Напредък-1869“ ще се състои „Коледна приказка” – спектакъл с Коледни песни от цял свят представя Симфониета Враца с диригент Христо Павлов.

*** Гоце Делчев

От 17.30 часа в местен хотел ще се състои среща с алпиниста Атанас Скатов и представяне на книгите му.

От 19.00 часа в „Неврокоп арена“ ще се проведе „Светът на Златните момичета“ – спектакъл на националния отбор по художествена гимнастика със специалното участие на Искрата и под патронажа на кмета на община Гоце Делчев Владимир Москов.

*** Добрич

От 11.00 ч. във фоайето на Младежки център – Добрич ще се проведе официално награждаване на отличените участници в III Областен конкурс за есе „Какво е за мен щастливото детство?“.

От 15.30 ч. в Центъра за настаняване от семеен тип за деца и младежи ЖК „Балик“ ще се проведе куклен спектакъл „Топла приказка от сняг“ на Държавен куклен театър „Дора Габе“ по приказката „Слънцето и снежните човеци."

От 18.30 ч. в Народно читалище „Йордан Йовков“ ще бъде представена изложбата на Школата по изобразително изкуство при читалището с преподавател Румяна Стоянова.

От 19.00 ч. в Драматичен театър „Йордан Йовков“ ще бъде представен спектакълът „Дамски шивач“.

*** Кърджали/село Старово

От 09:00 ч. пиеската "Принцесата и граховото зърно“ ще гостува в село Старово в Детска градина "Мир".

*** Кърджали/село Бенковски

От 11:30 ч. ще бъде в село Хаджийско, в Детска градина „Мечо пух“ и от 15:30 - в село Бенковски, Кирково в Детска градина „МикиМаус“.

*** Ловеч

От 19.00 ч. в Драматичен театър – Ловеч ще се проведе премиерата на постановката „Илинден“.

*** Пловдив

От 10.00 ч. в зала номер 1 на Районен съд Пловдив ще бъде разгледано дело НОХД 2982/2017г. срещу подсъдимата Запрянка Н., обвинена за престъпление по чл.290 ал.1 т.5 вр. чл.209 ал.1 вр. чл.26 ал.1 от НК.

От 10.00 ч. в зала номер 1 на Апелативен съд Пловдив по обжалване на доживотна присъда за двойно убийство на В. К.

От 13.30 ч. в зала 2 на Окръжен съд – Пловдив ще бъде разгледано дело срещу всеки от подсъдимите Иван Х. и Николай Цв. Затова за търсене на археологически обекти без разрешение.

От 13.30 ч. Апелативен съд Пловдив ще разгледа дело по обжалване на условната присъда на д-р А. Н. от 1 година лишаване от свобода с 3 години изпитателен срок и лишаване от право да упражнява лекарска професия за срок от 1 година.

*** Разград

От 12.00 часа в зала 308 кметът на Община Разград Денчо Бояджиев ще връчи парични награди на трима разградски лекоатлети с високи постижения в спорта през годината в направление детско-юношески спорт.

*** Свищов

От 9 до 20 декември във фоайето на ПБНЧ "Еленка и Кирил Д. Аврамови - 1856" , гр. Свищов се провежда Коледен благотворителен базар.

От 18.00 часа в салона на ПБНЧ "Еленка и Кирил Д. Аврамови - 1856" ще се състои празничен читалищен концерт „Коледа дошла е“.

*** Сливен

От 18.00 часа на 16 декември в зала „Сливен“ ще се проведе тържествената церемония по награждаването на най-добрите спортисти и треньори на Сливен за 2019 г.

*** Смолян

От 17.30 часа в Регионален исторически музей „Стою Шишков“ – Смолян ще бъде представена книгата на Филип Синапов „Село Гърнати – кътче от рая“.

*** Стара Загора

От 10.30 ч. в Оперен театър ще се състои спектакълът за деца на Държавна опера Стара Загора „Коледната мечта на Музичко“.

От 14.00 часа, в зала 203 на Община Стара Загора ще се състои пресконференция на председателя на Общинския съвет (ОбС) Мария Динева.

От 18.00 ч. в зала „Байер“ ще бъде открита Коледен базар – изложба на Съюза на българските художници – Стара Загора.

От 18.00 ч. в Зала III ет. на Народно читалище „Родина“ ще се проведат коледни концерти на учениците от Музикална школа при читалището.

От 18.00 ч. в музей „Литературна Стара Загора“ ще се проведе творческа среща на Дружество на писателите Стара Загора и Дружество на писателите Хасково.

*** Шумен

От 11.00 часа в къща музей „Панайот Волов“ ще бъдат представени обичаите от Игнажден до Коледа“.

От 16.00 часа в залата на Регионалната библиотека „Стилиян Чилингиров“ ще се състои връчване на Националната награда за лирика на името на Иван Пейчев за 2019 година.