Шефът на Пътното управление в Перник шофирал след три ракии
Секция: БЪЛГАРИЯ
16 Декември 2019 08:42
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Шефът на Пътното управление в Перник шофирал след три ракии

/КРОСС/ Три ракии е изпил шефът на Пътното управление в Перник Петър Басмаджиев, който беше задържан да шофира пиян. Това е обяснил самият той пред патрулните полицаи, съобщи тази сутрин Слави Лазов - началник сектор "Пътна полиция" в ОДМВР-Перник.

"При обход на патрулите в неделя сутринта около 03:30 часа е спрян за проверка в централна градска част на Перник. Извършената проба е отчела 1,66 промила. Признал е пробата, но е отказал кръвна проба в присъствието на доктора. Признава, че е употребил алкохол, няма конфликт с полицията ", добави Лазов.

В отговор на въпрос той потвърди, че служителите на реда са познали Басмаджиев, но по думите му това не би трябвало и не е имало значение. Той е бил хванат близо до дома му.

Той уточни, че е започнало бързо досъдебно производство, а материалите са предоставени на разследващия полицай. По закон такова провинение се наказва със затвор от 1 до 3 години затвор и отнемане на шофьорската книжка.

Петър Басмаджиев е шеф на Пътното управление в Перник едва от месец. Бил и кандидат за общински съветник. Преди това се е занимавал с частен бизнес, участвал е и в приватизационни сделки.

Очаква се днес той да бъде уволнен, съобщи БНТ.

Случилото се става само дни, след като да шофира след употреба на алкохол беше хванат и евродепутатът Ангел Джамбазки. Дрегерът показа 1,5 промила, но резултатът от кръвната проба е 1,2 и се очаква той да получи само административно наказание.

"Срам ме е от постъпката ми", заяви Джамбазки, който разкри, че е пил три чаши вино.