Отбор в Германия напусна терена след прояви на расизъм
Секция: СПОРТ
16 Декември 2019 11:32
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Отбор в Германия напусна терена след прояви на расизъм

/КРОСС/ Юношеският отбор на "Херта" (Берлин) до 16 години се озова в центъра на расистки скандал. Футболистите на тима напуснаха терена в 68-ата минута в мача срещу "Ауербах" след решение на щаба заради "многократни обиди на расова основа от съперника", съобщава "Дойче веле".

"Осъждаме всички форми на расизъм и дискриминация. В такава ситуация ценностите и ясната позиция са много по-важни за нас, отколкото победата или загубата на терена", се казва в изявлението на "Херта".

От "Ауербах", който се състезава в четвъртото ниво на германския футбол, отричат обвиненията. Според клуба нито главният съдия, нито помощниците му са чули расистки обиди.

Това е втори случай на расизъм през сезона, свързан с играч на "Херта". В началото на месеца състезателят на тима до 23 години Джесик Нганкам се оплака, че е бил обиждан с маймунски звуци от феновете на "Локомотив" (Лайпциг) и футболист на съперника го е нарекъл "маймуна".

"Поемаме отговорността много сериозно и да не продължим мача беше най-правилното решение. Вероятно това е сигнал към всички - играчи, клубове и фенове, за да може най-накрая да се справим с този проблем", каза Пол Койтер, част от борда на "Херта".

Темата за расизма е сред водещите във футбола. През октомври тежката загуба на националния отбор с 0:6 от Англия беше белязана от расистки скандал, като това доведе до наказание за тима.