Рекордът за „Най-голяма кофичка с майонеза в света” е български
Секция: ЛЮБОПИТНО
16 Декември 2019 12:39
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Рекордът за „Най-голяма кофичка с майонеза в света” е български

Уникално постижение в световен мащаб за майонеза „Краси”

/КРОСС/ Любимата марка майонеза на българските потребители - „Краси" вече е с рекорд на Гинес.
На уникално събитие и пред многобройна публика, в зала „Ларго", бе напълнена кофичка с майонеза, която е точно 1000 пъти по-голяма от оригиналната.

Ана Орфорд, съдия от централата на Гинес, лично наблюдава и удостовери спазването на високите стандарти на GUINNESS WORLD RECORDS®.

По време на церемонията съдийката няколко пъти проверяваше дали се спазват изключително строгите изисквания, които GUINNESS WORLD RECORDS® имат по отношение на качеството и хигиенните норми, както и за провеждане на толкова мащабни събития. След като кантарът се спря на рекордните 221.4 килограма майонеза, събрани в гигантската кофичка съдията анонсира, че абсолютно всички изисквания са били спазени, събитието е протекло при изключително добра организация и брандът майонеза „Краси" и България трябва да се гордеят с постижението.

След това връчи официалния сертификат за поставяне на световен рекорд на мениджъра на Фабрика за майонеза „Краси" Даниела Авджиева. По думите на г-жа Авджиева, рекордът е поставен в точният момент, защото тази година майонеза „Краси" отбелязва своя 25-годишен юбилей. Това е признание за целия екип, който стои зад успеха на продукта, както и за потребителите и тяхното доверие.

Рекордът, който ще бъде вписан в „Книгата за рекордите на Гинес" носи не само името на майонеза „Краси", но е и постижение за България, за оригинален български продукт с отлично качество и вкус.

"Книгата за рекорди на Гинес" има дълга история, нейният първи вариант е отпечатан на 27 август 1954 година в 1000 копия, всяко със 198 страници, които биват раздадени. След създаването на книгата, изданието от август 1955 година достига върха на британската класация за най-продавани книги. "Книгата за рекорди на Гинес" днес е нарицателно име за всички уникални постижения в света.