Те не се предадоха и написаха своята силна история! Запознайте се с Михал Уроч и Бартош Мозек (Видео)
Секция: Технологии
16 Декември 2019 13:10
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Те не се предадоха и написаха своята силна история! Запознайте се с Михал Уроч и Бартош Мозек (Видео)

/КРОСС/ За тях не е вариант да стоят кротко в къщи. Бартош Мозек и Михал Уроч доказват, че за тях граници не съществуват. Героите в инвалидни колички планират като следваща стъпка да изкачат Хималаите.

Вижте тяхната история и споделете вашата на consumer.huawei.com/bg/campaign/yourstory/

Като деца често чуваме, че можем да бъде всичко, което си пожелаем. Това е така, но никой не говори за трудностите по пътя. Най-важните неща не идват лесно и пътят е пълен с предизвикателства. За Михал Уроч и Бартош Мозек това е пределно ясно.

Отвъд границите на възможното  

Михал Уроч, въпреки своята мускулна атрофия, има дълъг списък с екзотични места, които е посетил – Монголия, Индия, остров Спитсберген в архипелага Свалбард и редица държави в Южна и Северна Америка. През 2012, по време на експедицията “Wheelchairtrip I” той преминава около 17 хиляди километра за 3 месеца, като посещава 13 държави и 2 контитента, достигайки и до найзападната точка на Европа - Кабу да Рока.

По време на пътуването си Михал прекарва 371 дни по пътя от Ушуая в Аржентина до Прудо Бей в Аляска. Този проект е награден с най-престижното отличие в Полша – наградата на National Geographic за пътуване на годината.

Пътят на Михал се пресича с този на Бартош Мозек – скиор, сноубордист, планински велосипедист и параглайдер, който през 2005 г. в резултат на инцидент наранява гръбначния си стълб. Всеки ден той продължава да се движи в своята инвалидна количка и продължава да прави това, което обича най-много. Бартош е многократен медалист от полския шампионат и участник в европейски и световни ски състезания за хора в неравностойно положение. Както казва Майкъл – Бартош е този, който му е дал любовта към планините.

“Най-доброто предстои” 

Приключението на Михал и Бартош тепърва предстои. Следващата им дестинация е планинският масив Анапурна, част от Хималаите.

Експедицията е с името „WHEELCHAIRTRIP Himalayas Challenge 2020“ и включва 230 километра. Участниците в нея ще използват специални електрически инвалидни колички. Най-голямото предизвикателство пред тях ще е изкачването на връх Торонг Ла с височина 5416 метра.

Вижте тяхното видео:

video: https://www.youtube.com/watch?v=NUcVSriVq3g

Ето как Михал коментира своите планове: „Защо? Защото не ни е страх! Целим се високо, защото знаем, че всичко е възможно. Искаме да покажем на всички, че си струва да следваш мечтите си и да покажем да хората в неравностойно положение, че възможностите пред тях нямат граници и могат да достигнат дори върха на света!“

Споделете вашата история  

Михал ще сподели своя опит и вдъхновение на специален уебинар, организиран от Huawei. Всички, които споделят своята история на специално откритата за целта страница consumer.huawei.com/bg/campaign/yourstory/, ще получат покана за Кампанията „Най-силната история си Ти“ цели да покаже, че всички могат да постигнат много неща в живота си, стига да не се предават, точно както Михал и Бартош. Без значение от предизвикателствата пред тях.