"Спомен за "НЛО" с песните на Стефан Димитров
Секция: КУЛТУРА
17 Декември 2019 10:22
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
"Спомен за "НЛО" с песните на Стефан Димитров Концерт-спектакълът в зала 1 на НДК ще ни върне в 90-те години

/КРОСС/ Спомен за "НЛО" с песните на Стефан Димитров е концертът-спектакъл, който ще ни върне в 90-те години на 20 декември от 20 ч. в зала 1 на НДК.

Песни и скечове ще прозвучат в изпълнение на познатите актьори от легендарната формация - Георги Мамалев, Антон Радичев, Катерина Евро и с участието на Камен Воденичаров, Тончо Токмакчиев и младата актриса Ева Данаилова.

Идеята за спектакъла е на композитора Стефан Димитров, като освен с неговото лично участие на сцената, музиката му ще звучи в осъвременени аранжименти, направени специално от Евгени Димитров-Маестрото и Ку-ку бенд. Публиката ще се наслади на живото изпълнение на хитове като "Канада", "Адвокате", "Свако Цако", "Партии любими" и много други, с великолепните текстове на Живко Колев и Недялко Йорданов.

Спектакълът е по сценарий на Димитър Стоянович и освен обичани скечове като "Тримата в кухнята", "Професор Гучев", "Пресцентър на МВР" и други, актьорите ще представят и нови актуални теми в специално написани за концерт-спектакъла актьорски етюди, режисирани от Лъчезар Аврамов.

Димитър Стоянович разкри на специална пресконференция, че идеята е да се отдаде почит на едно голямо събитие в българския културен живот.

Стефан Димитров, който е композирал, по неговите думи, над 60 песни за "Клуб НЛО", издаде, че е написал нова, която ще бъде изпълнена в края на концерта. Повечето песни са създадени преди 20 години с надеждата, че някога нещата в България ще се оправят, но се оказва, че те стават все по-актуални, отбелязва Георги Мамалев.

Музиката на Стефан Димитров е основното в концерта, но ще играем и любими скечове, някои от които са актуализирани, допълва Антон Радичев.

С този проект екипът се завръща във времето на качествените хумористични предавания, с които поколението на 90-те години и техните деца имаха щастието да израснат. Общата цел и мисия е да провокираме отново интереса към качественото забавление и свободните форми на изразяване, посочват организаторите на спектакъла.

"Спомен за "НЛО" се осъществява с подкрепата на Столичната община.