Банка ДСК и Експресбанк с благотворителни събития в подкрепа на ParaKids
Секция: ИКОНОМИКА
17 Декември 2019 14:03
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Банка ДСК и Експресбанк с благотворителни събития в подкрепа на ParaKids

/КРОСС/ На 9-и и 16-и декември Банка ДСК и Експресбанк организираха поредица от благотворителни събития в най-големите си централни офиси в София и Варна. Стотици служители от двете банки се събраха заедно на коледни срещи, на които закупиха домашно приготвена от техни колеги храна, ръчно изработени бижута и празнични картички, и така събраха средства за децата от ParaKids.

Всяка година екипът на Банка ДСК избира да подкрепи различна кауза след вътрешно допитване до всички служители. За 2019 година това е проект ParaKids на сдружение „Спортен клуб Шарк“, който популяризира и развива спортни занимания за деца с увреждания и гръбначни изкривявания. В програмата се организират курсове по адаптирано плуване, ски, лечебна гимнастика и се осигурява специална екипировка, за да могат децата с увреждания да спортуват наравно с техните връстници.

„За всички нас в Банка ДСК и Експресбанк е важно да обръщаме внимание и оказваме подкрепа на уязвимите групи в обществото. Надявам се чрез нашите коледни събития и дарената сума, да допринесем макар и с малко за развитието на спорта сред децата с увреждания и да покажем силата на общността от хора, които са мотивирани за добри дела“, споделя г-жа Виолина Маринова, председател на УС и главен изпълнителен директор на Банка ДСК.

„Голямата цел на ParaKids е да осигури пълноправен достъп на всички деца, независимо с увреждания или не, до методики и спортни съоръжения, адаптирани така, че да могат да се използват от всички тях. Вярваме, че е важно всяко дете да може да спортува, защото това укрепва не само физическото състояние, но и духа и желанието за борба и създаването на приятелства“, коментират г-жа Бояна Коцева и г-жа Даниела Садикова, основатели на проекта ParaKids.

Паричните средства, събрани тази година от служителите на двете банки, бяха удвоени от мениджмънта на Банка ДСК и общата сума за дарение към ParaKids възлиза на 18 000 лева.

В своята дейност Банка ДСК и Експресбанк са ангажирани с редица значими проекти в областта на корпоративната социална отговорност и устойчивото развитие.

Следвайки своята мисия да подкрепят общността, двете банки са избрали четири основни фокуса в социалната сфера, които да развиват: иновации и подобряване на финансовото образование на деца и младежи, ранно детско развитие, развитие на млади таланти в областта на изкуството и инициирани от служителите проекти в областта на спорта и дарителството. Най-значимата за екипите на двете банки е каузата за децата и тяхното развитие.