Бедствено положениe обявяват в Перник
Секция: БЪЛГАРИЯ
20 Декември 2019 09:01
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Бедствено положениe обявяват в Перник

/КРОСС/ В Община Перник ще бъде обявено бедствено положение заради кризата с водата, предаде БГНЕС. Това реши преди дни Кризисният щаб в града на извънредно заседание. Досега жителите на общината имаха достъп до течаща вода по 10 часа на ден, от днес той ще бъде ограничен. Съгласно новия график, в различните райони на града и околните села, вода ще има по различно време. В централната градска част, кварталите „Изток", „Мошино" и „Тева", както и в по-малките населени места, черпещи вода от язовир "Студена", чешмите ще текат от 14 до 22 часа.

От три седмици в област Перник е обявен воден режим, като от вчера режимът беше затегнат, тъй като се оказа, че първоначалният не е достатъчен, за да даде ефект и да започне събирането на достатъчен обем вода в язовир „Студена". Преди дни стана ясно, че спират водата и към индустриалната зона на Перник заради ремонта на спирателен кран.
Въпреки липсата на вода в града и прилежащите му села, в КЕВР бе обсъдена и по-висока с 3% цена на водата в Перник от следващата година. Окончателно решение ще се вземе от регулатора на закрито заседание в последните дни на 2019 г.