Измамници събират пари за операции на деца в пловдивска болница
Секция: Здраве
20 Декември 2019 17:06
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Измамници събират пари за операции на деца в пловдивска болница

/КРОСС/ Дни преди Коледа емисари обикалят Пловдив и събират средства за операции на деца в Ортопедията и травматологията на пловдивска частна болница. Две дами поискали пари дори от началника на Отделението д-р Янаки Янакиев, на когото се натъкнали в кафене, съобщиха от лечебното заведение.

Известният в цялата страна лекар, който извършва високоспециализираните интервенции от години и е спасил стотици деца, останал изумен: „Вие за мен ли събирате пари? В нашата болница лечението е напълно безплатно.

Не само че не са необходими никакви средства, но на голяма част от пациентите лечебното заведение дарява импланти и консумативи, когато е необходимо да се поставят!" Въпреки неговите обяснения обаче, едната жена продължила да настоява той да направи жест и да даде някаква сума, макар и малка.

След намесата на Дарик Facebook измамница върна присвоени пари за болни деца

Този случай не е единственият. Други граждани сигнализираха, че неизвестни благодетели са ги притеснявали по домовете, за да им искат пари за лечение на деца в Ортопедията на болницата, заявиха от ръководството.

Заради зачестилите случаи от здравното заведение заявиха, че събирането на средства за операции е нередно и незаконно. Оттам се обърнаха към хората с призив, да не се поддават на натиска, за да не стимулират лъжата и кражбата.