Как софтуер с изкуствен интелект ще подобри ефективността на транспортните фирми?
Секция: Технологии
23 Декември 2019 11:58
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Как софтуер с изкуствен интелект ще подобри ефективността на транспортните фирми?

/КРОСС/ Проблемите с ефективността на транспортните компании са свързани с това, че има твърде много неизползван капацитет.

Има твърде много активи и това натоварва печалбата на компаниите. В океанския транспорт около 40% от контейнерите стоят празни и чакат за следваща поръчка.

Същото се случва и с камионите, които не са до край натоварени. Това каза Аспарух Коев, съосновател на Transmetrics, в предаването "Бизнес старт" с водещ Живка Попатанасова.

По думите му електронната търговия променя бранша с много големи ефекти.

"Заради електронната търговия се увеличава количеството пратки, натиска се надолу възможността за печалба, времето за доставка се намалява и изискванията за точност нарастват. Това създава допълнителни проблеми за фирмите".

Той говори подробно как ефективността на транспортните компании може да се повиши чрез логистичен софтуер с изкуствен интелект и системата Just-in-time.

"В производството тя доведе до революция. Купуват се точно навреме необходимите количествени суровини за производството на крайния продукт. Това рязко повишава ефективността. Навреме се преценява какви транспортни услуги са необходими и това води до оптимизация".

Коев отбеляза, че повишената ефективност води до по-малко въглеродни емисии.