Президентът награди с "Мадарски конник" първа степен турския посланик Хасан Улусой
Секция: БЪЛГАРИЯ
23 Декември 2019 13:00
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Президентът награди с "Мадарски конник" първа степен турския посланик Хасан Улусой

/КРОСС/ Президентът Румен Радев награди турския посланик Хасан Улусой с орден „Мадарски конник” първа степен. Държавният глава изтъкна приноса на Улусой за развитието на българо-турските отношения. 

От своя страна турският дипломат, чийто мандат в България изтича, обърна внимание на множеството двустранни визити, проведени през последните две години. Като най-важната открои тази на турския президент Реджеп Ердоган в България.

Енергетиката и отбраната са само част от множеството сфери, в които България и Турция задълбочиха отношенията си през последните 2 години, когато бе мандатът на посланик Хасан Улусой, заяви президентът Румен Радев на церемонията за връчването на високото държавно отличие. 

"То е заслужено признание за приноса му за развитие на отношенията между България и Турция и за задълбочаване на политическите, икономическите и културните връзки между нашите държави", каза държавният глава. 

От своя страна посланик Хасан Улусой отбеляза добросъседските и приятелски отношения между София и Анкара. Затова избра да завърши с коледно пожелание към българите и дипломатическите представители на другите държави, които присъстваха на церемонията. Улусой нарече страната ни "втори дом" и призна, че тя ще остане дълбоко в сърцето за цялото му семейство. 

Мандатът му в България приключва, а очакванията са постът да бъде поет от Айлин Секизкьок.