Музика и IT - къде са пресечните точки?
Секция: Технологии
25 Декември 2019 09:23
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Музика и IT - къде са пресечните точки?

/КРОСС/ Всеки един от текстовете и всяка една от песните ми като цяло са свързани с лични преживявания. Ролята ми в IT индустрията е важна и балансираща, а при създаването на авторската музика тайммениджмънтът е от съществено значение за разпределение на задачите. Дисциплината е в основата на всичко, коментира музикантът Алек Кирев в предаването "Бизнес старт" с водещ Живка Попатанасова.

Гостът споделя, че на 36-годишна възраст е бил на кръстопът по отношение на професионалното си развитие. До тогава той изобщо не се е занимавал с програмиране.

Длъжността му е свързана с осигуряване на качеството на автоматизация. 

"Ние пишем програми за автоматично тестване на програмата, която пишат програмистите. Проверяваме всичко спрямо спецификите. Ролята ни е доста важна и балансираща едновременно".

Музикантът сподели, че репетира три пъти седмично. Той разказа и колко е важно как да се "построи" песента като аранжимент и всички изразни средства.

Гостът е фокусиран върху личното музициране като процес и разпределя сам финансирането от възнагражденията си. Музикалният бизнес за него засега не е достатъчно позната територия.

След песента "Северна звезда" Алек Кирев планира да издава нови композиции на всеки 3-4 месеца.