Американец ограби банка и поздрави сънародниците си с банкноти и възгласи "Весела Коледа"
Секция: ЛЮБОПИТНО
25 Декември 2019 11:16
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Американец ограби банка и поздрави сънародниците си с банкноти и възгласи "Весела Коледа"

/КРОСС/ Мъж с бяла брада беше задържан по подозрение, че е ограбил банка в американския щат Колорадо и после хвърлял във въздуха банкноти с възгласи "Весела Коледа" към минувачите. 65-годишният Дейвид Уейн Оливър беше арестуван в близкото кафене. Полицията каза, че заподозреният "заплашвал да използва оръжие" и напуснал банката с неуточнена сума пари в брой.

Телевизионният канал KKTV допълни, че очевидецът Дион Паскал разказал как Оливър излязъл от банката и хвърлял пари наляво и надясно. Първо започна да вади банкноти от чанта и да ги хвърля, после започна да крещи "Весела Коледа". Той каза още, че минувачи събрали част от парите и ги върнали в банката докато Оливър отивал към "Старбъкс", където седнал и изглежда започнал да чака полицията да го арестува.

Вестник "Денвър пост" цитира полицай, че все още "хиляди долари" не са открити и посочи, че няма данни Оливър да е използвал оръжие при обира. На снимки, направени в полицията след задържането му, се вижда, че Оливър е с прошарена коса и напълно бяла брада. Той е отведен в затвор в Ел Пасо преди насроченото му за четвъртък първо явяване в съда.