Времето остава облачно с превалявания
Секция: БЪЛГАРИЯ
26 Декември 2019 10:23
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Времето остава облачно с превалявания

/КРОСС/ Днес времето ще бъде предимно облачно, с превалявания в западните райони от страната, предимно от дъжд, на места - от дъжд и сняг. Минимални температури - между 2° и 7°, в София - около 2°, максимални - между 4° и 9°, в комбинация със слаб до умерен северозападен вятър.

В планините ще бъде предимно облачно, на много места с валежи от слаб сняг. Максимална температура на височина 1200 м - около минус 1°, на 2000 м - около минус 6°. Ще духа умерен до силен северозападен вятър.

В петък ще преобладава облачно време, почти без валежи. Ще продължи да духа умерен вятър от запад-северозапад. Температурите ще се понижат още малко.

През почивните дни също ще преобладава облачно време, но отново на места ще превалява, предимно слаб сняг. В източната половина от страната в неделя вятърът ще се ориентира от север-североизток и с него ще нахлуе още една порция по-студен въздух. Минималните температури ще паднат на места до минус 4°, минус 5°, а максималните ще са близки до нулата.

В началото на следващата седмица вероятността за валежи намалява. Ще има значителни разкъсвания и намаления на облачността. Вятърът отново ще е северозападен, до умерен, във вторник - временно силен. Минималните температури ще се понижат още, а дневните ще започнат да се повишават.