Филм за живота на Стоянка Мутафова иска да направи дъщеря й
Секция: КУЛТУРА
27 Декември 2019 10:28
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
 Филм за живота на Стоянка Мутафова иска да направи дъщеря й

/КРОСС/ Филм за живота на Стоянка Мутафова иска да направи дъщеря й Мария Грубешлиева - Муки. Легендата на българския театър напусна този свят преди по-малко от месец. В дома й тази Коледа за първи път не е имало елха. Но в него Муки грижливо пази всичко, което й напомня за неуморимия дух на Стоянка.

Не съм направила елха, нямах и желание да я правя. Чувствам, че Стоянка е все още тук. Все още се събуждам вечер да и давам лекарствата. Ставам, но нея вече я няма, разказва Муки.

Няма нещо свързано със Стоянка, което да не ми е скъпо. Тя казваше, че иска Нейчо да си я прибере... и си отиде на Никулден. Знам, че тя е плътно до мен. Тя искаше да не си отива само и само да не ме остави, продължава да разказва Грубешлиева.

Ние с нея бяхме много свързани. Изкарахме един живот заедно. Със сигурност много я интересува как ще я запомня. Последните месеци ми казваше, че ще ми липсва много и беше права. Стоянка си реши да си отиде, тя не искаше да се превърне в една старица, която да има нужда от помощ за всичко, казва Муки. Имам много сладко малко кученце-бебе, занимавам се с него. Вярвам също, че ако по някакъв начин вярванията съществуват, тя ще намери начин да озари пътя ми, добавя тя.