Една трета от евросредствата в Северозападна България се инвестират в Плевенско
Секция: ИКОНОМИКА
28 Декември 2019 17:15
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Една трета от евросредствата в Северозападна България се инвестират в Плевенско

/КРОСС/ 30 процента от договорените европейски средства в Северозападна България се инвестират в Плевенска област. Безвъзмездната финансова подкрепа е за повече от 350 милиона лева по различни проекти на оперативните европрограми.

2019-а година приключва с 417 проекта за областта. Ръстът е най-голям по Оперативна програма „Иновации и конкурентоспособност“ (ОПИК).

48 от договорите са резултат от процедурата „Насърчаване на предприемачеството“, която осигурява целенасочена подкрепа за новосъздадени предприятия.

В Северозападна България една трета от стартиращите фирми ще се развиват в област Плевен и инвестират над 9 млн. лв. безвъзмездна помощ.

Николета Минчева, експерт в Областния информационен център, заяви:

„Палитрата е много разнообразна, производството и услугите, които предлагат, тръгвайки от архитектурно проектиране, промишлен дизайн, геодезически услуги, минавайки през металообработването, имаме проекти в областта на медицината. Производство на изкуствени тазобедрени стави. Огромната част са в Плевен - 38, пет в Червен бряг се изпълняват вече, в Кнежа, в Рупци една, в Опанец една, в Белене.