Състоянието на ранените при авиокатастрофата в Казахстан се стабилизира
Секция: СВЯТ
28 Декември 2019 18:44
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Състоянието на ранените при авиокатастрофата в Казахстан се стабилизира

/КРОСС/ Лекарите в Казахстан са успели да стабилизират състоянието на най-тежко пострадалите при петъчната катастрофа със самолет на авиокомпания "Бек еър" край Алмати, съобщи на пресконференция в Алмати днес заместник-министърът на здравеопазването на страната Камалжан Надиров, цитиран от ТАСС.

Тази сутрин "състоянието им се оценява като тежко, но стабилно", каза той и нарече това "главната ни победа през изминалата нощ".

Била е извършена сложна операция на гръбначния стълб на втория пилот, който е в тежко състояние. От болницата съобщиха, че операцията е успешна и той е в реанимация, докато излезе от упойка. В стабилно състояние е и една от стюардесите, чието състояние се оценява като средно тежко.

Командирът на самолета загина при катастрофата.

Шефът на здравното управление на Алмати - най-големия град в Казахстан, Тлеухан Абилдаев, уточни, че в момента в тежко състояние се намират 7 души, в стабилно - 42, включително 9 деца.

Самолетът "Фокер-100 се разби при излитане от Алмати към столицата Нур Султан в петък сутринта. На борда му имаше 98 души, включително и 5-те члена на екипажа. Загинаха 12 души, а 67 бяха ранени.