Защо изрязаха Доналд Тръмп от "Сам вкъщи 2: Изгубен в Ню Йорк"? (Видео)
Секция: ЛЮБОПИТНО
29 Декември 2019 09:07
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Защо изрязаха Доналд Тръмп от "Сам вкъщи 2: Изгубен в Ню Йорк"? (Видео)

/КРОСС/ Досега открито сме заявявали пристрастията и симпатиите си към "Сам вкъщи" и ще продължим да го правим, защото без този филм за нас Коледа не е същата.

Това важи в пълна сила и за директното му продължение "Сам вкъщи 2: Изгубен в Ню Йорк" (1992 г.), който излезе само две години след първия филм.

В него Кевин (Маколи Кълкин) отново се озовава в ситуация, в която не може да разчита на родителите си, но този път не може да разчита и на дома си, защото е в Ню Йорк

Именно в "Сам вкъщи 2: Изгубен в Ню Йорк" кратка поява има и настоящият президент на САЩ - Доналд Тръмп, който тогава се славеше като магнат. Тази поява на Тръмп обаче е била изрязана от канадската телевизия CBC, което предизвика доста полемики, както и реакция от самия президент.

Той написа в Twitter, че явно на министър-председателя на Канада - Джъстин Трюдо, не му харесва, че е принуден от САЩ да плаща на НАТО и търговски данъци.

Оказва се обаче, че изрязването на сцената с Тръмп не е плод на лично отношение. Поне това твърди ръководителят на обществените дела на CBC - Чък Томпсън.  

Според него, канадската телевизия е изрязала общо осем минути от "Сам вкъщи 2: Изгубен в Ню Йорк" с цел осигуряване на повече време за реклами.

Оказва се, че това решение е взето и приведено в сила още през 2014 г. преди Доналд Тръмп да бъде избран за президент, пише HYPEBEAST.

 

video: https://www.youtube.com/watch?v=r1WngHOFYVQ