Държавата дава 32 млн. лв. за язовир ”Студена”, няма да има воден режим в Перник (Видео)
Секция: Коментари
29 Декември 2019 17:07
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Държавата дава 32 млн. лв. за язовир ”Студена”, няма да има воден режим в Перник (Видео)

/КРОСС/ "Държавата е теглила заем от 32 млн. лв. за укрепване на стената на яз. „Студена“ и рехабилитация на водопроводната мрежа в Перник. Няма да има воден режим за жителите на Перник", хвали се в края на 2016 г. тогавашният регионален министър Лиляна Павлова пред медии. Скандалното видео се завъртя днес в социалните мрежи.

При старта на новия проект, Павлова обяснява:  „Рехабилитацията на яз. „Студена“ става със средства от държавния бюджет.  32 млн. лева ще бъдат дадени за цялостна рехабилитация на язовирната стена и водопроводната мрежа.

Ще се изгради и пречиствателната станция за питейни води. Този язовир е строен преди 60 години . Ще гарантираме на перничани чисти и питейни води.

Това гарантира преди всичко живота и здравето на хората. Правителството инвестира за първи път в нови язовири за питейни води със средства на държавния бюджет и с подкрепата на Световната банка.

Това е инвестиция от общо 150 млн. лева. Проектът за язовир „Студена“ е толкова специален, толкова нов, че по никакъв начин водоснабдяването на перничани няма да бъде ограничавано.

 

video: https://www.youtube.com/watch?v=NONQCRIdFiY&feature=emb_logo