„Междузвездни войни: Възходът на Скайуокър“ остава на върха на бокс-офиса в Северна Америка
Секция: Шоубизнес
30 Декември 2019 17:05
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
„Междузвездни войни: Възходът на Скайуокър“ остава на върха на бокс-офиса в Северна Америка

/КРОСС/ „Междузвездни войни: Възходът на Скайуокър" - деветият и последен епизод от култовата космическа сага, запази челната си позиция в бокс-офис класацията на Северна Америка, съобщават световните агенции.

През последния уикенд на годината филмът, режисиран от Джей Джей Ейбрамс, е реализирал 72 млн. долара от продажбата на билети в киносалоните на САЩ и Канада. Общите приходи от „Междузвездни войни: Възходът на Скайуокър" в домашния бокс-офис възлизат на 362 млн. долара, а в международния - на 725 млн. долара.

Второ място в бокс-офис класацията на Северна Америка заема приключенският филм „Джуманджи: Следващо ниво" с 35,3 млн. долара, следван от „Малки жени" на режисьора Грета Гъруиг с 16,5 млн. долара.

Челната петица в бокс-офиса се допълва от анимациите „Замръзналото кралство 2" и „Шпионски бъркотии". Приходите от продажбата на билети за двете продукции в киносалоните на САЩ и Канада през уикенда възлизат съответно на 16,5 млн. долара и 13,2 млн. долара.

Анализаторите отчитат, че общите постъпления в северноамериканския бокс-офис през последния уикенд на годината възлизат на 200 млн. долара - повишение с 6,3% спрямо същия период през 2018 г.