Гришо: Подготвям се за силен старт на новия сезон
Секция: СПОРТ
31 Декември 2019 13:46
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Гришо: Подготвям се за силен старт на новия сезон

/КРОСС/ "Правя много упражнения и се подготвям за силен старт на сезон 2020. Направеното във фитнеса много помага на корта. Изпитваш спокойствие, а останалото е въпрос на психика", така Григор Димитров определи подготовката си за началото на сезона.

След броени дни започва първото издание на турнира AТР Cup, в който участие ще вземе и отборът на България, предвождан именно от първата ни ракета. На 3 януари нашият тим в състав Димитров, Димитър Кузманов, Александър Лазаров, Александър Донски и Адриан Андреев ще се изправи срещу отбора на Великобритания, който обаче ще бъде без голямата си звезда Анди Мъри.

В началото на декември Димитров позволи на АТР да надникне в лагера му в Монте Карло и да заснеме филм, посветен на физическата му подготовка за сезон 2020.
Кондиционният му треньор - Себастиен Дюран, смята, че разнообразието в тренировките е ключово за успеха.Аз не искам Григор да има "глупав мускул", както обичам да казвам. Искам координация и перфектното движение - това, от което се нуждаем. Винаги има причина дадено нещо да се прави - искаме максимално да използва мозъка си. Аз предизвиквам не само тялото му, но и неговия ум", казва Дюран.

Във видеото българинът коментира последните няколко месеца и разкри как се е чувствал при пропадането си в световната ранглиста.

"Беше труден момент, особено когато започнах да се свличам в ранглистата. Не знаех дали ще успея да се завърна до края на годината. Имаше много въпросителни и съмнения."

Бившият №3 обаче гледа с оптимизъм към бъдещето: "Най-важното в момента за мен е да продължавам да работя и да оставя миналото зад себе си. Да, със сигурност ще анализирам случилото се, има още няколко дни до края на годината."

"Екипът е тук, всички са до мен. Безусловната им подкрепа през цялата година беше най-важното нещо за мен. Помогнаха ми да премина през някои много трудни периоди. Ще направим равносметка, ще видим какво е можело да направим по-добре, как искаме да започнем 2020 г., ще поставим нови цели... Вълнуващо време е.", добави първата ни ракета.