Европа посрещна 2020-а година с емоции, фойерверки и засилени мерки за сигурност
Секция: СВЯТ
01 Януари 2020 08:43
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Европа посрещна 2020-а година с емоции, фойерверки и засилени мерки за сигурност

/КРОСС/ Европа посрещна 2020-а година с много емоции, фойерверки и засилени мерки за сигурност.

Десетки хиляди французи се събраха на емблематичния булевард "Шан-з-Елизе" в Париж, за да посрещнат новата година. Триумфалната арка стана арена на грандиозно светлинно шоу. В традиционното си новогодишно обръщение френският президент Еманюел Макрон засегна актуални политически теми.

Той защити прокарваната от правителството пенсионна реформа, която стана причина за масови протести, които не стихнаха дори и по празниците.


Лондончани посрещнаха 2020-а година с камбанния звън на Биг Бен и фойерверки на брега на река Темза. Близо 2000 пиротехнически средства бяха изстреляни от една от най-популярните забележителности - виенското колело "Лондонско око".

В новогодишното си послание към нацията британският премиер Борис Джонсън заяви, че Обединеното кралство е на прага на нова глава в своята история". Той обеща „да довърши работата по изпълнението на Брекзит в рамките на седмици".


Стотици хиляди хора посрещнаха 2020-а година на площада при една от най-големите забележителности в Берлин - Бранденбургската врата.

Папа Франциск също отправи послание в навечерието на Нова година. Той призова църквата да се доближи отново до хората.