Слънчево ще бъде времето в първия ден от годината
Секция: БЪЛГАРИЯ
01 Януари 2020 11:09
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
 Слънчево ще бъде времето в първия ден от годината

/КРОСС/ Днес над страната ще има променлива облачност, в много райони често намаляваща до слънчево. Ще духа до умерен северозападен, в Източна България - временно силен северен вятър. Минимални температури от минус 3° до плюс 2°, в София - минус 2°, максимални - между 3° и 8°.

По Черноморието ще има променлива облачност, значителна в сутрешните часове. Ще духа умерен, временно силен северен вятър. Максималните температури ще бъдат между 6° и 8°, температурата на морската вода е между 9° и 11°. Вълнението на морето ще бъде 3 - 4 бала.

В планините по-значителна облачност ще има в сутрешните часове, когато на отделни места ще превали слаб сняг. През деня облачността ще намалее до слънчево време. Ще духа силен и бурен северен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде около 0°, на 2000 метра - около минус 7°.

В четвъртък и петък над по-голямата част от страната ще бъде предимно слънчево. По-значителна облачност ще има над източната половина от страната. В петък преди обяд на места в равнините и котловините ще има ниска облачност или мъгла. Вятърът от север-северозапад ще отслабне до умерен. Температурите ще се повишат и през втория ден максималните ще бъдат между 5° и 10°, а минималните - между минус 5° и 0°. В събота от запад облачността, средна и висока, ще се увеличава и вплътнява. В края на тази и в началото на следващата седмица ще преобладава облачно време и на места ще превалява, предимно слаб сняг. С умерен и силен вятър от север-северозапад, в източната половина от страната от североизток, ще нахлува по-студен въздух и температурите ще се понижават.