Дежурните в АГ отделението на „УМБАЛ-Пловдив“ спасиха бебето на 26-годишна жена
Секция: Здраве
01 Януари 2020 13:56
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Дежурните в АГ отделението на „УМБАЛ-Пловдив“ спасиха бебето на 26-годишна жена

/КРОСС/ Екипът на отделението по Акушерство и гинекология в „УМБАЛ-Пловдив" направи най-големия подарък на пловдивско семейство часове преди настъпването на 2020 г., като спаси бебето им.
„26-годишната майка пристигна при нас след 19 ч. с оплаквания, че от няколко часа не усеща движенията на детенцето си. При прегледа установих, че сърдечната честота е далеч под нормата - 100-105 удара в минута, при положение, че трябва да е 120-160 и спешно събрах екип за Цезарово сечение. Щастлива съм да кажа, че момченцето е добре, макар че се роди едва 2100 грама и с височина 44 см", сподели дежурният лекар д-р Семра Халил. Днес неонатолозите от болницата ще дадат малчугана на майката, а това е показателно, че всичко се развива нормално.
Бебето е родено в 19,50 ч. и е последното за 2019 г., в която са проплакали около 700 деца. Семейството е изключително благодарно на лекарите от УМБАЛ-Пловдив. Те били много разтревожени, защото тази бременност е първа за младата жена и по време на раждането очаквали с огромна тревога появата на момченцето.