Ливърпул направи една година без загуба
Секция: СПОРТ
03 Януари 2020 09:13
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Ливърпул направи една година без загуба

/КРОСС/ Отборът на Ливърпул победи с 2:0 Шефилд Юнайтед в последна среща от 21-ия кръг на Висшата лига. В двубоя на стадион "Анфийлд" се разписаха Мохамед Салах и Садио Мане. 

След този мач играчите на Юрген Клоп направиха пълна календарна година без загуба на сметката си и за пръв път от 2007 година насам записаха 5 поредни "сухи" мрежи в първенството. За последно "червените" отстъпиха на Манчестър Сити на 3 януари 2019-а.

Домакините получиха аванс в резултата още с първата си по-добра атака. В 4-ата минута Андрю Робъртсън се измъкна по левия фланг и подаде към Салах, който отблизо прониза Хендерсън. В 15-ата минута гостите отбелязаха гол чрез Лундстрам, но той не бе зачетен заради засада. 

Ливърпул стигна до второ попадение в 64-ата минута, когато Салах и Мане отново комбинираха чудесно, като първият удар на сенегалеца бе спасен от вратаря, но последва добавка на празна врата. До края на срещата последваха нови пропуски на Салах и Мане.

За Ливърпул това бе 11-ата поредна победа във Висшата лига. Футболистите на Юрген Клоп имат 58 точки и преднина от 13 пункта пред втория Лестър. Шефилд Юнайтед остава на 8-ото място с 28 точки.