Bentley не приема компромиси с електромобилите
Секция: Автомобили
03 Януари 2020 14:14
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Bentley не приема компромиси с електромобилите От Bentley разкриха какво мислят за електромобилите и каква ще е тяхната кола на ток

/КРОСС/ Автомобилният производител Bentley планира да навлезе на пазара на напълно електрически коли, но не счита за правилен подходът за електрифициране на съществуващи модели, съобщи Engadget.

Въпреки че компанията, която е част от Volkswagen, показа концептуален електрически автомобил още през март 2017 г., първият такъв модел с марката Bentley ще се появи на пазара не по-рано от 2025 година, предава technews.bg.

Bentley оценява критично възможностите на съвременните батерии. Автомобил, ограничен от компромиси между мощността и пробега с едно зареждане, не може да носи легендарната марка.

Въпреки че е част от Volkswagen, луксозният бранд не възнамерява да използва някоя от платформите за електромобили на компанията майка. Bentley ще разчита на собствени разработки и нова технология за батерии.

Ръководството на компанията не е обявило явно, че ще отхвърли литиево-йонните батерии, но техните възможности очевидно не отговарят на нуждите на производителя. Подходът на Bentley засега оставен забулен в тайна.