Манол Генов: С вота на недоверие искаме да се сложи край на безобразията на това управление
Секция: ПОЛИТИКА
06 Януари 2020 09:55
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Манол Генов: С вота на недоверие искаме да се сложи край на безобразията на това управление

/КРОСС/ "В 21 век, стохиляден град като Перник да е режим на вода е недопустимо. Състоянието на ВИК сектора в България е плачевно.10 години има само обещания, но реални действия липсват. Политиката в този сектор е тотално сгрешена”, заяви народният представител от ПГ на "БСП за България" и член на ИБ на БСП Манол Генов пред БСТВ.

Той коментира, че идеята на премиера Борисов да се създаде общо ВИК предприятие влиза в огромно противоречие с всички споразумения, които страната е сключила с Европейската комисия. Като допълнителна пречка Генов изтъкна, че много от тези предприятие са публично-общинска собственост и е невъзможно държавата да ги управлява.

„От БСП предизвикахме парламентарен дебат по отношение на отпадъците, които се внасят в България. Това е черна дупка в политиката за околната среда. Всички се преструват на изненадани, а тези отпадъци се внасят в България от години. За 5 години 736 хиляди тона боклуци от трети страни са влезли в България, сред които има и медицински отпадъци”, каза Манол Генов. Социалистът обясни, че БСП ще внесе предложение да се забрани вносът на боклуци от трети страни в България.

Генов припомни, че България е на едно от челните места по замърсяване на въздуха. „Много често сме в Топ 10 на тази класация. Световната здравна организация констатира, че в България всяка година умират 15 хиляди души вследствие на замърсения въздух в страната.Тези резултати са плод на некомпетeнтостта и бездействието на управляващите. С искането на вот на недоверие на правителството на Борисов искаме да се сложи край на безобразията на това управление”, завърши Манол Генов.