Слънчево, но ветровито време ни чака днес
Секция: БЪЛГАРИЯ
07 Януари 2020 08:21
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Слънчево, но ветровито време ни чака днес

/КРОСС/ Днес над по-голямата част от страната има слънце, най-късно то ще пробие облаците над крайните югоизточни райони.

И днес ще духа вятър, основно в източна България, ще бъде умерен до силен от север-североизток. До края на деня и там вятърът ще спре.

Сутрешните температури ще бъдат между минус 7 и минус 2 градуса. Най-студено се очаква да бъде във Видин, където градусите ще бъдат 9 под нулата. През деня термометрите няма да покажат повече от 0 до 5 градуса. Най-топло ще бъде в района на Сандански – 6 градуса.

Слънчево ще бъде времето и над планините. И там ще духа вятър, който по високите части ще бъде силен от север-североизток. Температура на височина 1200 метра ще достигнат до минус 3, а на 2000 метра – около минус 10 градуса.

Най-малко слънце ще има днес над Черноморието. По южното крайбрежие дори ще има превалявания от дъжд. Облачността ще се разкъса най-късно в крайните югоизточни райони. Вятърът ще бъде умерен до силен от север-североизток. Максимални температури на въздуха ще бъдат от 2 5 градуса. Вълнението на морето ще бъде 3-4 бала, на юг от Бургас 5 бала.