ЕНЕРГО-ПРО стартира 2020 година с активен диалог с местната власт в Североизточна България
Секция: БЪЛГАРИЯ
07 Януари 2020 15:05
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
ЕНЕРГО-ПРО стартира 2020 година с активен диалог с местната власт в Североизточна България

/КРОСС/ Управителите на ЕНЕРГО-ПРО Варна Ангел Ангелов, Анжела Тонева и Георги Коршия се срещнаха с кмета на Русе Пенчо Милков и обсъдиха актуални теми от съвместната работа на електроразпределителното дружеството с общинската администрация.

На срещата беше представено изпълнението на инвестиционната програма за област Русе, която възлиза на близо 6 милиона лева за 2019 г. Средствата са инвестирани в изграждане и рехабилитация на съоръжения от електроенергийната инфраструктура, както и монтиране на съвременни средства за търговско измерване. Само на територията на община Русе инвестициите надвишават 2 милиона лева.

През 2019 г. беше завършен последният етап от проекта за изграждане на нова възлова станция Изток Русе. Направена е подмяна на основни съоръжения в подстанции Левента, Приста, Русе Център и Русе Север. Обновени са електропроводи средно напрежение, свързващи подстанциите на територията на общината, подновени са въздушни и кабелни линии ниско напрежение.

Модернизирано е оборудването на възлова станция Гара Бяла и е изградена телемеханика, която позволява дистанционно управление на съоръжението и значително скъсява времето за реакция при възникване на аварии. Предприетите мерки осигуряват по-надеждно електрозахранване на домакинствата и бизнеса в областта и създават условия за присъединяване на нови клиенти към електроразпределителната мрежа.

Управителите на ЕНЕРГО-ПРО Варна запознаха кмета на Русе с основните пунктове в инвестиционната програма за 2020 г., като акцентираха върху запазването на нивото на инвестициите. Представена беше готовността за работа в зимни условия, извършените предварителни дейности, както и закупената специализирана техника на стойност 1 178 000 лева.

Сред обсъжданите теми беше и предстоящото въвеждане на цена за достъп за стопански клиенти от 1 юли 2020 г. Бяха предоставени информационни материали за промяната при изчисляване и заплащане на цена за достъп.

„Целта на срещите ни с кметовете е да представим приоритетите на ЕНЕРГО-ПРО за 2020 г. – подобряване на работата на електроразпределителната мрежа, повишаване качеството на електрозахранването и намаляване на технологичните разходи. Държим на ефективния диалог с местната власт и разчитаме, че по този начин ще постигнем добро взаимодействие, което да бъде в услуга на клиентите“, коментира Ангел Ангелов, председател на Управителния съвет на ЕНЕРГО-ПРО Варна.

Срещите на управителите на ЕНЕРГО-ПРО Варна с кметовете в Североизточна България са в подкрепа на политиката на компанията за ползотворно сътрудничество с местната власт. Целта им е както оптимизиране на работата на електроразпределителната мрежа, така и партньорство с учебни заведения, подобряване обслужването на клиенти, представяне на възможностите за проекти в енергийната ефективност и други области от взаимен интерес.

Следващата среща е с кмета на Силистра Юлиян Найденов. Отчетените инвестиции на ЕНЕРГО-ПРО за област Силистра за 2019 г. са близо 1 200 000 лева.

 

На снимката от ляво надясно:

Георги Коршия, Член на УС и Изпълнителен директор на ЕНЕРГО-ПРО Варна

Ангел Ангелов, Председател на УС и Изпълнителен директор на ЕНЕРГО-ПРО Варна

Анжела Тонева, Член на УС и Изпълнителен директор на ЕНЕРГО-ПРО Варна

Пенчо Милков, Кмет на община Русе

Енчо Енчев, Зам.-кмет по Хуманитарни дейности, община Русе