ЕНЕРГО-ПРО информира кметовете в Североизточна България за промени в работата с бизнес клиентите
Секция: ИКОНОМИКА
09 Януари 2020 12:43
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
ЕНЕРГО-ПРО информира кметовете в Североизточна България за промени в работата с бизнес клиентите

/КРОСС/ Следвайки политиката си за открит диалог с представителите на местната власт в Североизточна България, мениджърският екип на ЕНЕРГО-ПРО се срещна с кметовете на Търговище, Габрово и Добрич. На срещите бяха представени предстоящото въвеждане на такса достъп за бизнес клиентите, инвестиционните намерения и съвместната работа с общинските администрации през 2020 г. Управителите на ЕНЕРГО-ПРО Варна Ангел Ангелов, Анжела Тонева и Георги Коршия информираха кметовете за провежданата в момента кампания за актуализиране на данните за предоставена мощност на небитовите клиенти.

Електроразпределение Север започва подготовка за нов начин за ценообразуване на услугата по предоставяне на достъп до електроразпределителната мрежа в съответствие с предоставената и реално необходима мощност. Целта е да се планира развитието на мрежата съобразно реалните нужди на бизнеса. Данните за предоставената мощност и тяхното управление са от определящо значение за качествената доставка на електроенергия.

„Очакваме утвърждаване от КЕВР на цената за достъп за небитовите клиенти и да започнем прилагането ѝ от началото на новия ценови период. За клиентите на Електроразпределение Север цената за достъп съществува и в момента като компонент от крайната продажна цена за дейността по разпределение на електроенергията, но от 1 юли 2020 стопанските клиенти ще заплащат цена за достъп в зависимост от предоставената им мощност на ден, а не както до сега на база консумирана електроенергия.", коментира Анжела Тонева, член на УС на ЕНЕРГО-ПРО Варна.

По време на срещите с кметовете беше представено изпълнението на инвестиционната програма на Електроразпределение Север за 2019 г., като реализираните инвестиции са 2,4 милиона лева за Търговище, 3,5 милиона лева за Габрово и 5,6 милиона лева за Добрич. Средствата са инвестирани в изграждане и рехабилитация на съоръжения от електроенергийната инфраструктура, както и монтиране на съвременни средства за търговско измерване.

Управителите на ЕНЕРГО-ПРО Варна запознаха кметовете с инвестиционните планове на компанията за 2020 г. и представиха приоритетните области: подобряване на работата на електроразпределителната мрежа, повишаване качеството на електрозахранването и намаляване на технологичните разходи. Беше предоставена информация и за готовността за работа в зимни условия.