20 двойки вече са избрали дати с най-повтарящите се числа за сватба
Секция: ЛЮБОПИТНО
09 Януари 2020 18:02
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
20 двойки вече са избрали дати с най-повтарящите се числа за сватба

/КРОСС/ Двайсет двойки са заявили в Бургас желание за сключване на граждански брак на дати с най-много повтарящи се числа. Записвания са започнали още в първия работен ден на годината. Това съобщиха от пресслужбата на общината. От там казаха, че продължава тенденцията най-търсени сред младоженците да са дати, които се помнят лесно. През тази година те са най-много през февруари месец.

Например за 2.2.2020 г. засега са се записали 4 двойки, за 20.2.2020 г. - 6 двойки, за 22.2.2020 г. са 2 двойки и за 29.02.2020 г. - 3 двойки. Към момента има 5 бъдещи семейства, които са избрали датата 10.10.2020 г. Разбира се, тези цифри ще нараснат значително с наближаването на изброените дати, добавиха от общината. От там информираха, че на 2 януари е било и първото бракосъчетание в Бургас за настоящата година. Последната сватба за 2019-та пък е била в последния работен ден от годината - 31-ви декември.

Общият брой на бракосъчетанията в морския град през миналата година е бил 973. В това число попадат и сключените 65 смесени бракове с чуждестранни граждани. При тях единият от партньорите най-често е от Русия, Украйна или Турция, но се срещат представители и на по-екзотични и далечни дестинации като Йемен, Индия и ЮАР.

През миналата година изнесените сватби на открито са били 14, а традиционно най-предпочитаните места са Морската градина и острова "Света Анастасия".

Като нова и нестандартна романтична дестинация за сключване на брак се оформя Авиомузея в Бургас, след като една от двойките се престраши и реши първа да скрепи своя брачен съюз на крилото на ТУ-154, казаха от пресслужбата общината.

Най-активният сезон за женитба през миналата година е бил периодът от април до октомври, а месецът с най-много венчавки - септември.