Политолози: Колкото по-импотентно е едно управление, толкова по-потентни са силовите институции
Секция: ПОЛИТИКА
10 Януари 2020 10:40
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Политолози: Колкото по-импотентно е едно управление, толкова по-потентни са силовите институции

/КРОСС/ Ще има ли наказани за водната криза в Перник коментираха в сутрешния блок на Нова телевизия „Здравей, България" политолозите Димитър Ганев и Страхил Делийски.

Във връзка със случващото се в съзнанието ми изплува песента „Таралежите се раждат без бодли". В нея се пее „всичко е точно на своето място. Рибите си летят". Такова е състоянието на политическия процес. Всичко е точно, защото има политологичен закон. Колкото по-импотентно е едно управление в решаването на публичните проблеми, толкова по-потентни са силовите институции. Това няма да помогне на Перник. Виждаме един премиер, който е безкомпромисен към чужди, и към свои. Той не е отговорен за нищо. От друга страна, имаме главен прокурор, който твърди, че е безпристрастен и принципен, каза Страхил Делийски.

Когато у нас има криза и напрежение, се реагира остро. Искат се оставки. При трагедията в Своге трима министри си заминаха за ден. Оставката на Нено Димов обаче не е толкова лесна. Първо,това не е решение само на премиера. Второ, г-жа Нинова с вота на недоверие бетонира ресорните министри. Трето, дори да имаше подадена оставка, водната криза в Перник нямаше да се реши. Безводие в града ще има поне до март, каза Димитър Ганев.