Зам.-министъра на правосъдието проф. Проданов откри нов спортен център
Секция: БЪЛГАРИЯ
10 Януари 2020 14:34
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Зам.-министъра на правосъдието проф. Проданов откри нов спортен център

/КРОСС/ Зам.-министъра на правосъдието проф. Проданов откри нов спортен център

Фитнес зала и мини футболно игрище на закрито, са част от новите придобивки за Поправителния дом за непълнолетни младежи към затвора във Враца. Спортният център бе открит днес от заместник-министъра на правосъдието проф. Николай Проданов и от главния директор на Главна дирекция „Изпълнение на наказанията" гл. комисар Ивайло Йорданов.
Със средства, осигурени от Държавно предприятие „Фонд затворно дело" и с труда на лишени от свобода от Врачанския затвор, сграда в двора на Дома бе преоборудвана в модерна спортна зала. Досега спортните мероприятия се провеждаха само на затревеното футболно игрище и волейболна площадка в двора.
Заместник-министърът на правосъдието проф. Николай Проданов заяви, че изграждането на новия спортен център е и в изпълнение на Стратегията за развитието на пенитенциарната система в България за периода до 2025 г., която Министерският съвет одобри в края на миналата година. Наред с намеренията на правителството за осигуряване на резултатна система, която да отговаря на най-високите европейски стандарти за изпълнение на наказанията, стратегическият документ предвижда и конкретни действия за повишаване на възможностите за реализиране на творчески, културни и спортни дейности в местата за лишаване от свобода.

Началникът на затвора - Враца ст. комисар Ангел Кабатлийски обяви, че предстои изграждането и обособяването на място за игра на тенис на маса, зала за провеждане на колективни мероприятия, както и беседка и пейка в двора на Дома, където да се провеждат учебни занятия на открито.
В момента във Враца са настанени 21 непълнолетни младежи. Домът бе преместен от Бойчиновци през август 2018 г. в изцяло реновирана сграда, изграден на територия, извън корпуса на затвора. За непълнолетните правонарушители бе изградено и обзаведено ново училище. Сградният фонд на Дома в Бойчиновци бе преустроен в затворническо общежитие от закрит тип и в него поетапно се преместват лишени от свобода от корпуса на затвора във Враца.