КАТ с нова акция по градовете
Секция: Автомобили
11 Януари 2020 14:22
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
КАТ с нова акция по градовете

/КРОСС/ Поредната акция за превишена скорост и шофиране след употреба на алкохол или наркотици започна пътната полиция. През почивните дни ще бъдат изкарани допълнителни екипи и цивилни автомобили.

Мерките се взимат заради черната статистика и отчетения по-голям брой инциденти в градовете. Четиринадесет души са ранени при станалите 11 тежки катастрофи в страната през изминалото денонощие, съобщиха от МВР. В София са регистрирани три тежки и 31 леки пътни произшествия. Пострадали са трима души. За щастие загинали няма.

Масово се шофира с превишена скорост в населено място, сочи анализът на полицейската акция "Скорост", която служители на "Пътна полиция" на ОД на МВР-Пловдив са провели през изтеклото денонощие.

От пресцентъра на полицията уточняват, че са били заснети с мобилни камери 386 водачи, шофирали със скорост над разрешената, като 14 от нарушителите са се движили в диапазона от 90 до 99 км/ч, а 33 са карали колите си между 81 и 90 км/ч.

Най-голям е броят на нарушителите, които не спазват скоростния режим, позволен в населено място, със заснета скорост между 61 и 70 км в час. Засечените водачи в този скоростен диапазон са 183. Най-високата отчетена скорост в населено място е установена от пътната полиция на територията на РУ Карлово- 103 км/ч, на територията на РУ Първомай - от 100 км/ч, а в гр. Пловдив - 99 км/ч. Нарастват и катастрофите в региона. Два пътни инцидента са станали в Пловдив миналата вечер. 35-годишна жена и двете й деца - на 3 и 6 години са в болница.