Най-странното BMW се връща в производство
Секция: Автомобили
11 Януари 2020 15:00
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Най-странното BMW се връща в производство

/КРОСС/ Легендарният и най-странен модел в историята на BMW - Isetta, се завръща на пазара.

Германската компания Artega започва масово производство на съвременната му версия. Първите бройки на модела Artega Karo-Isetta ще слязат от поточната линия през април тази година, предава Automedia.

Новата Isetta ще се превърне в градски електромобил. Миниатюрната кола ще може да развива максимална скорост от 90 км/ч, а с едно зареждане на батерията ще изминава около 200 км.

На външен вид електрическият автомобил до голяма степен повтаря оригиналното BMW Isetta - дори единствената врата отпред е запазена. Дизайнът на новия модел е одобрен от сина на Ерменеджилдо Прети, стилистът, който нарисува първата Isetta. Въпреки че, разбира се, не можеше да се мине без съвременни детайли, като например оптиката, която е LED.

Интериорът е много по-богат от този на известния прародител. Така например, използвани са кожа и алкантара. Автомобилът е двуместен, а товароносимостта му е 200 кг. Предвиден е и отварящ се покрив. Базовата цена на Artega Karo-Isetta е 17 995 евро, а топ изпълнението - 21 995 евро. Компанията вече приема предварителни поръчки с предплата от 2500 евро.