Предстоящи събития в страната на 12 януари
Секция: Предстоящи събития
12 Януари 2020 07:35
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Предстоящи събития в страната на 12 януари

/КРОСС/ *** София

От 12.30 часа пред Холандското посолство на ул. „Оборище“ 15 се очаква да започне протест, който ще премине в шествие до ул. „Сан Стефано“ 29 пред сградата на БНТ.

От 14.00 часа в Дома на киното ще се състои прожекция на филма „Формулата на Тео“, посветен на прочутия преподавател Теодосий Теодосиев. От 16.00 часа ще започнат прожекции на анимационните филми „Рози в нощта“, „Дърво от желязо“, „Лист хартия“ и „Последният ден“. От 17.00 часа ще се състои прожекция на документалния филм „Жертва на пешки“ на Асен Владимиров. От 18.30 часа ще се състои прожекция на филма „Ирина“, а от 20.30 часа ще бъде представен филмът „Живи комини“ на Радослав Спасов. Всички прожекции са част от програмата на Националния филмов център в партньорство със Столична община и Национален дворец на културата за отбелязване на Деня на българското кино.

*** Велико Търново

От 10.30 часа от площада пред крепостта Царевец ще тръгне поход, който ще приключи с почистване на парк „Ксилифор“.

*** Добрич

От 11.00 часа в Държавен куклен театър „Дора Габе“ ще бъде представен кукленият спектакъл „Лека нощ, съкровище“.

*** Дупница

От 11.00 часа от кръстовището при местността Рибарника ще започне инициативата „Шествие на свободата” по повод 142 години от Освобождението на Дупница от турско робство.

*** Кюстендил

От 9.30 часа в храм „Успение на Пресвета Богородица" ще бъде отслужена Архиерейска света Литургия по повод света мъченица Татяна и св. Сава Сръбски. Богослужението ще бъде оглавено от Белоградчишкия епископ Поликарп.

*** Пловдив

От 11.00 часа в Регионалния природонаучен музей ще започне двудневното събитие за деца „Живата планета“, в рамките на което ще се състоят образователни игри, оцветяване на морски животни, пеперуди, бозайници и птици, както и подреждане на дървени пъзели на животни.

От 19.00 часа в Дом на културата „Борис Христов“ ще се проведе официална церемония по закриване на календарната година, белязана от титлата „Европейска столица на културата“, и предаване на титлата на следващите Европейски столици на културата - градовете Риека (Хърватия) и Голуей (Ирландия).

*** Симитли

От 09.30 часа, на стадион „Септември” ще започне втория ден на фестивала „Симитлия – Древната земя на кукерите”.

*** Сливен

От 11.00 часа в Кукления театър ще бъде представена постановката „Малкото джудже“ от Теодора Попова-Лазарова.

*** Стара Загора

От 10.00 часа в зала 1 на хотел „Верея“ ще се проведе преглед на знанията от майсторските класове в Академията по математика.

От 11.00 часа в Кукления театър ще бъде представен образователният спектакъл за деца „Чук и пук“.

*** Тетевен

От 09.00 часа в храм „Всех светих“ ще се състои Архиерейска света Литургия, оглавена от Ловчанския митрополит Гаврил.