Сдружение "Зограф": За какво са изхарчени 500 000 лв. за участието на България на Венецианското биенале?
Секция: КУЛТУРА
12 Януари 2020 12:13
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Сдружение "Зограф": За какво са изхарчени 500 000 лв. за участието на България на Венецианското биенале?

/КРОСС/ Скандал се развихря около участието и представянето на България на Венецианското биенале, което се състоя в края на миналата година, на 13 ноември.

Председателят на парламентарната комисия по култура и депутат от ГЕРБ Вежди Рашидов коментира участието на България пред БНТ като "резил" и като "едни хора, които са хапнали добре за половин милион лева".

"За първи път видях като художник такова чудо, това е един провал и ме е срам. Изхарчиха едни пари по един тотално неправилен начин - 500 000 лв.", обясни Рашидов.

От сдружение "Зограф" искат обяснение за какво са изхарчени 500 000 лв. за участието на страната на Венецианското биенале.

"Ужасни неща - обикновени чаши, купени от Виетнам, един-двама участника, за един таван", обясни още Рашидов.

От думите му стана ясно, че страната е платила яка сума за едно таванско помещение.

"Там беше битката кой да се набута в това старо биенале. Няма ни дори в каталога. Някои просто добре са си хапнали. Резил", каза още Вежди Рашидов.

Той отново наблегна на факта, че държавата е купила павилион на един таван за половин милион, за да представя българската култура.

Председателят на комисията по култура в парламента добави, че всички разчети ги има в комисията и тепърва ще се анализират.